08.12.2016.

07:15

Foto:

Zabava

PRE 36 GODINA UBIJEN JE DŽON LENON! Šokiraće vas ono što je rekao u poslednjem intervjuu koji je dao…

Lenon je novinaru Džonatanu Kotu rekao u intervjuu, koji je prvi put objavljen u celini tek 2010. godine, da "ima još dovoljno vremena" da ostvari neke od svojih ciljeva.

- Mene ne interesuje to da budem jebeni mrtvi heroj – rekao je.

Četrdesetogodišnjeg osnivača Betleasa i jednu od najznačajnijih figura popularne muzike i kulture 20. veka samo tri dana kasnije ubio je mentalno poremećeni obožavalac Mark Čepmen.

Lenon je u intrevjuu bio posebno oštar prema kritičarima koji su bili razočarani njegovim privatnim životom i muzikom pošto je napustio Bitlse.

- Njih interesuje samo stvaranje iluzije - to je kao obožavanje idola. Oni ljude vole samo kada su u usponu. Ja ne mogu opet da budem u usponu - rekao je Lenon.

 

- Oni žele mrtve heroje, kao što su Sid Višis i Džejms Din. Mene ne interesuje to da budem jebeni  mrtvi heroj - rekao je Lenon.

Kot je rekao da ga je iznenadilo Lenonovo "meditiranje" na polovini puta o životu i smrti, o tome šta je do sada uradio i šta u stvari čini život.

- Ja ne tvrdim da sam božanstvo. Nikada nisam rekao da nisam ogrešio dušu. Nikada nisam tvrdio da imam sve odgovore na život. Jedino što sam radio je da napišem pesmu i pokušam da odgovorim na neka pitanja što je iskrenije moguće... Ali još uvek vjerujem u mir, ljubav i razumijevanje - rekao je legendarni muzičar.

Lenon je govorio i o nastojanjima da bude dobar otac mlađem sinu Šonu Lennonu i jakim vezama za svojom drugom ženom i umetničkom partnerkom Joko Ono.

- Ja sam odabrao dvoje ljudi sa kojima sam radio: Pol Makartni i Joko Ono. To nije loš izbor - rekao je Lenon u svom poslednjem intervjuu.

 

Kraći delovi intervjua, koji je napravljen u Lenonovom stanu i studiju i koji je trebalo da prati objavljivanje albuma "Double Fantasy", objavljeni su u izdanju Rolling Stonea nekoliko dana nakon njegove smrti.

Kod nikada posle toga nije preslušao tročasovni intervju za koji kaže da ga je slučajno našao dok je čistio ormar.

- Pravo je čudo da je pre svega ta magnetna traka preživela. Posle toga, njegov glas, koji zvuči tako živo, me je inspirisao i natjerao da objavim čitav intervju. Njegove reči su tako vesele i žive i pune nade i subverzivne i neustrašive - rekao je Kot.

Tagovi: