09.03.2017.

21:35

Foto:

Zabava

(FOTO) KATARINA ŽUTIĆ TEŠKO PODNOSI SMRT GLUMAČKOG BARDA: Gaga mi je bio kao otac!

Informer

Glumica Katarina Žutić pred godišnjicu smrti legendarnog glumca Dragana Nikolića otvorila je srce za Informer i priznala da joj je pokojni Gaga bio kao otac.

Kada su joj 11. marta prošle godine javili da je zauvek zaspao, srce joj se slomilo. Nekoliko dana posle strašne vesti nosila je Gaginu fotografiju na čelu tužne povorke koja ga je ispraćala do večne kuće u Aleji zaslužnih građana. 

Informer

Najlepše sećanje nosim sa snimanja filma "Pljačka Trećeg rajha" Zdravka Šotre. I kada nismo bili zajedno u kadru, pomno me je pratio
Katarina Žutić

Danas, Kaja će imati čast da u Nikolićevom matičnom Ateljeu 212 otvori promociju monografije "Gospodin mangup" posvećenu upravo njenom kolegi:

- Imala sam tu sreću da ga poznajem još od detinjstva. Gaga je bio divan stariji brat, roditelj. Naslov monografije "Gospodin mangup"  potpuno ga definiše, a meni je pripala čast da otvorim promociju. Mnogo sam naučila od njega, naročito o filmu - kaže Kaja za Informer.

Imala je tu čast da zaigra rame uz rame s Nikolićem u popularnom filmu "Pljačka Trećeg rajha". On je tumačio lik Glavonje dok je Žutićeva igrala njegovu suprugu Rosu.

Na premijeri moje prve predstave sav je drhtao! Priđem mu i kažem: "Savladaj tremu jer ću sve zaboraviti"
Katarina Žutić

- Najlepše sećanje nosim sa snimanja filma "Pljačka Trećeg rajha" Zdravka Šotre u kom tumačim Gaginu suprugu. I kada nismo bili zajedno u kadru, pomno me je pratio, davao mi savete kao otac. Jednom rečju - bio je neodoljiv - priznaje Katarina.

Gaga nije bio uz nju samo kada su radili zajedničke projekte, već joj je pružao podršku i na samom početku njene karijere. Prvu premijeru je imala sa dvadeset godina. Seća se da je osećala pozitivnu tremu, ali i da je on bio uzbuđeniji od nje:

- To je bio moj prvi susret s publikom i teatrom. Gaga je bio u prvom redu. Sećam se kao da je juče bilo - kaže Katarina, i dodaje:

- Sav je drhtao! Drži u ruci čašu viskija s ledom... Ja pod pozitivnom tremom gledam njega kome drhti ruka, led zvecka. Priđem mu pred sam početak predstave i kažem: "Gago, molim te, nije tebi, nego meni glumački debi! Savladaj tremu i ne zveckaj više, jer ću sve zaboraviti." Bio mi je talija! Nakon predstave čuveni  Jovan Ćirilov napisao je da je Beograd dobio novu Ljubinku Bobić - priseća se Katarina Žutić.

Marinko mi jako nedostaje

Informer

U prethodnoj godini Katarina nije izgubila samo svog drugog oca Dragana, već i velikog prijatelja Marinka Madžgalja:
- Svaki put mi je čudno kada treba da igramo predstavu a njega nema. Nikako ne mogu da se naviknem na to - priznaje Kaja.
Ona i dalje glumi u predstavi "Kazimir i Karolina" u kojoj je igrala s Madžgaljem:
- Naša prva saradnja je bila baš na toj predstavi. Jako smo se sprijateljili i imali smo sopstvene načine i mehanizme kako da dođemo do rešenja u toku priprema predstave.  Bojan Žirović se odlično snašao kao njegova zamena, odličan je glumac. Ali, Marinko mi jako nedostaje. Ne samo u ovoj predstavi, nego uopšte.

 

 

 

Tagovi: