15.04.2017.

12:10

Foto:

Zabava

(VIDEO) HARMONIKOM STVARA MAGIJU: Mali Đorđe ima samo 7 godina, a osvaja nagrade širom Evrope

Đorđe Perić iz Ugljevika tek je napunio sedam godina, a virtuoznim sviranjem harmonike već je osvojio 15 nagrada na muzičkim festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji. 

Talenat i ljubav za harmoniku dečak je nasledio od oca Slaviše (39), magistra harmonike, koji je direktor Muzičke škole "Kornelije Stanković" koja ima odeljenja u Ugljeviku, Bijeljini i u Beču.

Stariji Perić u razgovoru  kaže da je harmoniku počeo da svira sa šest godina, a Đorđe je već u četvrtoj godini svirao klavir, od pete je počeo da svira harmoniku i da osvaja nagrade stručnih žirija i simpatije publike.

Mali virtuoz iz Ugljevika, rudarskog mestašca koje su baš mladi harmonikaši proslavili u svetu, ne samo da korača muzičkim putem svog oca, nego oživljava njegove snove i glumi ga u spotu "Snovi stvaraju budućnost". Perić kaže da je ovaj spot njegova životna i muzička priča o pozitivnim uzorima i pravim, tradicionalnim vrednostima.

printscreen

Za Đorđa je snimanje spota bilo veoma zabavno zbog putovanja i snimanja u Gracu, Beogradu, na Ovčarsko-kablarskoj klisuri i u rodnom Ugljeviku.

Dečak ide u prvi razred Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini i u pripremno odeljenje Muzičke škole "Kornelije Stanković", gde mu je otac profesor harmonike.

- Volim harmoniku, spremam se za nova takmičenja i trudiću se da nastavim da osvajam prve nagrade - najavljuje Đorđe, koji misli da se ni po čemu ne razlikuje od vršnjaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tagovi: