09.08.2017.

21:15

Foto:

Zabava

BREGA ZA GUČU UZEO 30.000 EVRA! "Dugmići" zatvaraju 57. Dragačevski sabor!

Goran Bregović će u nedelju sa svojim "Dugmićima" nastupiti na zatvaranju 57. Dragačevskog sabora trubača u Guči i za to veče zaradiće 30.000 evra! Popularni muzičari će sa Mladenom Vojičićem Tifom i Alenom Islamovićem izvesti najveće hitove "Bijelog dugmeta", a rekordan broj posetilaca se očekuje upravo na njihovom koncertu.

Sponzori sve platili
Koncert "Dugmića" platiće sponzori, a ne opština Dragačevo

- Brega je ugovorio honorar od 30.000 evra, jer će "Dugmići" biti zvezde ovogodišnjeg Sabora trubača. Nastup će im platiti sponzori, a ne opština Dragačevo, tako da će i ovog puta za posetioce Guče biti besplatan ulazak na njihov koncert, kao i na sve ostale - navodi izvor Informera.

VEČERAS POČINJE GUČA! Evo šta očekuje posetioce 57. Sabora trubača

Žarko Radovančev

Bez Cece, Miroslava i Seve

Saborski odbor je odlučio da ove godine Dragačevski sabor prođe bez koncerata popularnih folk zvezda. Ranije su u Guči pevali Ceca Ražnatović, Severina Kojić, Miroslav Ilić i brojni drugi estradnjaci, međutim, ove godine njihovi nastupi su zabranjeni.
- U Guči neće moći da nastupaju pevači koji nemaju nikakve veze sa trubom. Odbor je doneo takvu odluku jer želi da vrati stari duh i autentičnost ovog festivala. Dakle, mogu biti i narodni pevači, ali isključivo oni koji pevaju uz pratnju truba - rekao je producent ove manifestacije, Dobrivoje Marinski.

Osim debelog honorara, frontmen "Dugmića" nije imao druge zahteve, pa organizatori nisu čak ni dobili njegovu rajder-listu.

Kupus i rakija
Brega nije postavljao posebne uslove, zamolio je samo da ga sačekaju kupus iz zemljanog lonca, pečenje, pivo i rakija
Izvor Informera

- Ovo je četvrti put da će Brega svirati u Guči i nikad dosad nije postavljao posebne uslove. Samo je zamolio da ga po dolasku sačekaju kupus iz zemljanog lonca, pečenje, pivo i rakija. Voli da ruča pre koncerta i nazdravi sa domaćinima - otkriva naš sagovornik.

Jedan od najpopularnijih muzičara bivše Jugoslavije neće noćiti u Dragačevu jer mora da nastavi svoju letnju turneju.
- On će u Guču doći nekoliko sati pred nastup i odlazi odmah posle koncerta. Bilo mu je krivo što ne može da stigne barem dan ranije, jer on uživa u zvucima tradicionalne muzike. Hteo je i privatno da boravi na festivalu trube, ali zbog poslovnih obaveza nije u mogućnosti- navodi izvor Informera.

 

PROGRAM:

ČETVRTAK
11.00 - Otvaranje festivala kod spomenika
21.00 - Dejan Petrović i "Big bend"
23.00 - Dejan Lazarević
PETAK
20.00 Saša Krstić, najbolji trubač 56. Sabora
21.00 - Boban Marković
SUBOTA
19.00 - Ekrem Mamutović
20.00 - Finalno takmičenje
23.00 - Koncert pobednika 57. festivala
NEDELJA
18.00 - Takmičenje majstora trube
20.00 - Goran Bregović i "Bijelo dugme"

 

 

 

 

Tagovi: