27.12.2017.

08:43

Foto:

Zabava

(VIDEO) PRAVDA STIGLA POSLE 12 GODINA! Fanovi Bijelog dugmeta dobili odštetu ZA LOŠ ZVUK NA KONCERTU NA HIPODROMU!

Ovako se završio spor koji je trajao punih 12 godina, a u kome je 39 posetilaca tužilo organizatore što su imali samo sliku, ali ne i ton zbog lošeg ozvučenja, pišu Novosti.

printscreen

Maratonski spor je započet u Prvom, a kasnije nastavljen u Trećem osnovnom sudu u Beogradu i za to vreme održano je 30 ročišta. Prva presuda je bila u korist organizatora koncerta Music Star Production-a, ali je na ponovljenom suđenju ustanovljeno da posetioci ipak nisu mogli dobro da čuju muziku.

Razočarani posetioci iz Novog Sada, Sombora, Beograda, Odžaka, Trstenika, Kraljeva i drugih gradova podneli su tužbu protiv organizatora i veterana jugoslovenskog roka.

Arsenije i Gordana Katanić su u svoje i u ime još 150 građana Novog Sada, smatrajući da su oštećeni, tražili da koncert bude ponovljen ili da im se vrati novac.

Kako je svako branio svoju stranu, a spor trajao godinama, 150 potpisnika tužbe je izgubilo strpljenje i odustalo, a najupornijih 39 je insistiralo na svojim pravima.

- Važno je da smo kao građani dokazali da je koncert bio neadekvatno ozvučen i da se 300 metara dalje od bine nije ništa ili se vrlo loše čulo - ističe advokat Arsenije Katanić dodajući da su on i supruga bili na 200 metara od bine i da nisu dobro čuli muziku.

Po presudi organizator je bio dužan da svima obezbedi kvalitetan zvuk čak i za manje kvalitetno mesto, a to nije obezbedio.

Fanovi "Dugmića" bi više voleli da je grupa održala novi koncert sa boljim ozvučenjem, ali smatraju da je i ovakvom presudom, pravda zadovoljena.

Tagovi: