Autor: Informer.rs

05.10.2018.

13:10

Foto:

Zabava

SAVRŠEN KRAJ FESTIVALA SAKSOFONA! Batist Erben i Bojan Zulfikarpašić na velikoj sceni Kombank dvorane

Poslednje veče jedinistvenog međunarodog festivala saksofona obeležiće koncert dva vrhunska umetnika (FRENCH CONNECTION), Batist Erbena, jednog od najboljih mladih džez saksofonista iz Francuske i fantastičnog džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, klavir.

Podsetimo, veče pre zatvaranja, 05. oktobra ljubitelje saksofona očekuje koncert neobičnog trija sa ovih prostora Le Nunurs u Italijanskom institutu za kulturu.


Le Nunurs je novi ansambl (violina, saksofon i klavir) na sceni klasične muzike u Srbiji, a okupljen je oko potrage za zvukom koji do sada nije predstavlјan kod nas. Ansambl Le Nunurs nastupa u okviru četvrte večeri festivala simbolično nazvano "THREE COLORS".

Tokom pet dana, u okviru festivala nastupaju najznačajniji strani i domaći saksofonisti, a Belgrade SAXperience je ove godine ugostio najznačajnija imena iz sveta saksofona iz Francuske, Austrije, Italije, Belgije i Srbije.

Festival je specifičan po tome što prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, pa tako osim klasičnih i džez koncerata u najvažnijim beogradskim dvoranama, publika ima priliku da prisustvuje dnevnim nastupima saksofonista na otvorenom i večernjim klupskim nastupima sa popularnim repertoarom za saksofon.

Karte za završno veče mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane I svim prodajnim mestima Eventima.

Tagovi: