04.01.2019.

10:18

Foto:

Zabava

POGLEDAJ GORE, JA SAM NA NEBU! Dejvid Bouvi je zavisnost od droge lečio slikajući

Predvideo je sopstvenu smrt (ili vaskrsenje) i, opet, neke nove trendove. To je najavio poslednjim, 26. po redu albumom "Blackstar" i spotom za pesmu Lazarus koja odiše odlaskom, smrću, a počinje stihovima: "Pogledaj gore, ja sam na nebu". Dejvid Bouvi je toliko bio zaglibio u zavisnost od kokaina da je morao da ugradi u nos hrskavicu iz svog tela. 

Ove i mnoge druge sočne detalje iz Bouvijevog života iza scene otkrio je Dilan Džouns, urednik magazina "GQ", u biografiji "David Bowie: A Life" (Dejvid Bouvi: život). 

 - Dejvid Bouvi je bio sopstvena kreacija, sopstveno umetničko delo. On je bio dečak iz posleratnog Brikstona (u Južnom Lonodnu) sa pogledom uprtim u zvezde. Čitava njegova profesionalna karijera bila je mit, legenda, izmišljotina - piše Dilan Džouns.

Uzimao je sedam grama kokaina dnevno i imao samo 43 kilograma. Ostajao je budan i po 84 sata. Bio je na ivici smrti od predoziranja, ali ga je neko spasio tako što ga je smestio u kadu sa toplom vodom, piše CMD.me. 

Zavisnost od droge pokušao je da leči slikanjem i selidbom u Berlin (1977), gde se susreće sa elektronskom muzikom i počinje saradnju sa Brajanom Enoom, multimedijalnim umetnikom koji je imao veliki uticaj na art-rok produkciju, postpank, elektro pop, nju ejdž, tehno…

Tagovi: