09.08.2019.

23:18

Foto:

Zabava

PEVAČICA HOĆE DA PODRŽI PRIJATELJICU MARINU ABRAMOVIĆ! Lejdi Gaga dolazi u Srbiju!

Retrospektivna izložba "Čistač" sa više od 120 radova iz svih faza pedesetogodišnje karijere Marine Abramović biće prikazana u Muzeju savremene umetnosti od 21. septembra 2019. godine do 20. januara 2020. Vršilac dužnosti direktora muzeja Slobodan Nakarada nagovestio je dolazak Lejdi Gage na izložbu.

- Imamo najave da će Marinini prijatelji navratiti u neko vreme. Svi me pitaju da li će Lejdi Gaga doći. Možda, ne znamo još uvek. Ovo će biti najveći kulturni doživljaj, koji je Srbija dugo iščekivala i zaslužila - rekao je Nakarada.

Najbolje drugarice

Moja draga Marina ima 70 godina, a izgleda mlađe od mene! Umetnost te održava mladim
Lejdi Gaga

To će biti druga poseta Lejdi Gage Srbiji. Ona je već boravila u našoj zemlji 2015. godine zbog tadašnjeg verenika, glumca Tejlora Kinija, koji je u Beogradu i na Tari snimao film "Šuma". Tada je s njim obilazila beogradske splavove, jela srpske specijalitete i obećala da će se vratiti u Srbiju. Očigledno će to obećanje uskoro ispuniti!

Kako saznajemo, Gaga i Marina su godinama bliske prijateljice. Pevačica je javno pričala da joj je umetnica pomogla da se "skine" sa marihuane.

- Moja draga Marina! Ima 70 godina, a izgleda mlađe od mene! Umetnost te održava mladim - napisala je Gaga pre nekoliko godina pored zajedničke slike.
N. Š.

Tagovi: