19.08.2019.

23:44

Foto:

Zabava

TAP 011, NAJPOPULARNIJI BEND DEVEDESETIH OTKRIVA: Bežali smo od snajperista u Bosni!

Grupa "Tap 011" se u orginalnom sastavu vraća na scenu posle 20 godina! Prva postava benda, koju čine Goca Tržan, Ivana Peters, Đorđe Pajović, Milan Bojanić i Petar Stupar ponovo se okupila i snimila povratničku pesmu, koju će predstaviti u septembru. Pred veliki povratak zvezde devedesetih su za Informer otkrile najveće tajne iz zenita slave, kada su jedva izvukle živu glavu!

Putovali 15 sati

- Dobili smo ponudu da pevamo u diskoteci u Banjaluci, i to samo dva dana posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Iako su nas svi ubeđivali da još malo sačekamo da se stanje smiri, krenuli smo i od Beograda do Banjaluke putovali smo 15 sati! Putevi su bili izorani od tenkova, benzin smo kupovali po nekim dvorištima, u kombiju nam je crklo grejanje, ali sve smo to nekako podneli, bili smo mladi entuzijasti - priseća se Goca tog 16. decembra 1995. godine i dodaje:

Informer

Na Kosovu smo se
krili od OVK

Članovi "Tap 011" imali su nezgodnu situaciju i kad su nastupali na Kosovu na proleće 1999. godine.
- Posle nastupa u hali "Boro i Ramiz" u Prištini otišli smo u hotel. Na prozorima je falilo staklo, samo su visile zavese, bilo je užasno hladno. Ušao sam u kupatilo, a tamo fali ve-ce šolja. Hteli smo odmah da krenemo za Beograd, ali nam je policajac rekao da moramo da sačekamo jutro, jer je noću postojala opasnost od napada OVK! Nazad smo krenuli u četiri ujutru, a naš autobus je bio pod policijskom pratnjom - priča Đole.

- Kad smo prolazili između Brčka i Bijeljine, vozač nam je rekao da se sagnemo jer tu još uvek ima snajperista! Nismo mogli da verujemo šta se dešava, spustili smo glave i molili Boga da nam metak ne prosvira mozak.

Bacili im suzavac

Njen kolega iz benda Đole otkriva da su po dolasku u Banjaluku dobili otvorene pretnje.
- Vlasnik konkurentske diskoteke zvao je našeg menadžera i rekao da je bolje da ne pevamo jer nećemo dobro proći. Mi smo se oglušili o to i negde na pola nastupa u klub je bačen suzavac. Oko 2.000 ljudi se gušilo, nama su lile suze, pobegli smo kod di-džeja u zastakljeni deo. Jedan dečko me je izvukao napolje i dao mi da stavim sneg na oči kako bi me manje pekle. Ma bilo je strašnih prizora, neki gosti su pljuvali krv! - priča Đole i dodaje da su na tom nastupu mnogi vojnici slavili:
- Uprkos svemu, osećala se neka sreća u publici jer su vojnici tada skidali uniforme, okončao se rat i zvanično počelo primirje. Mi smo i sutradan nastupili u tom klubu, koji prima 2.000 ljudi, a došlo je duplo više naroda! Pošto smo svirali dva dana, morali smo negde da prenoćimo i odlučimo se za hotel "Bosna", gde pet godina nije radilo grejanje, niti je dotad bilo struje. Doneli su nam neke kvarcne peći, ali ništa nije pomoglo. Spavali smo obučeni, a probudili smo se sa injem u nosu!
 

Grupa "Tap 011" održala je sinoć na Bir festu nastup za pamćenje pred prepunim beogradskim Ušćem. Posetioci su uživali u njihovim legendarnim hitovima "Bunda", "Vrapci", "Gaće", "Dosadan dan" i "Okreni 95", a ni članovi grupe nisu krili zadovoljstvo što su se ponovo okupili i što nastupaju zajedno u originalnom sastavu.
- Drago nam je što vas vidimo u ovolikom broju. Potrudićemo se da vam ovo bude jedan od najboljih provoda u životu - poručila je Ivana sa bine.
"Tap 011" će krajem septembra objaviti svoju novu pesmu, koju su radili Milan Bojanić, Ivana, Goca i njen suprug Raša Novaković.


 

Tagovi: