17.07.2020.

22:05

Foto:

Zabava

MEGAN, KEJT ILI DAJANA? Šta mislite koja plemkinja je proglašena za najlepšu!

Tako tvrdi londonski plastični hirurg Džulijan de Silva, koji je uporedio lica poznatih plemkinja s tim grčkom razmerom i došao do zaključka da je Dajana bila najlepša, jer se njeno lice najviše podudara s njom.

„Zlatni presek“ nastao je u antičkoj Grčkoj, a njime je pokušavalo da se utvrditi fizičko savršenstvo, koje je zavisilo od razmer i simetrije crta lica.

A post shared by jackie ??‍♀️ (@dianaloml) on Jul 10, 2020 at 1:12pm PDT

Tu je matematičku formulu koristio Leonardo da Vinči u izradi svog poznatog dela Vitruvijevog čoveka. Brojni naučnici nakon toga su ga usvojili u određivanju savršene lepote, a Da Silva ga koristi u kompjuterskom mapiranju lica.

Prema njegovim proračunima, Dajana je bila najlepša, a slede je jordanska kraljica Rania i pokojna Grejs Keli iz Monaka. Dajanine snaje Megan Markl i Kejt Midlton su na četvrtom i petom mestu.

„Dajana, Megan i Kejt sve su vrlo lepe žene. Ali kada se njihova lica uporede s grčkim zlatnim presekom, Dajana se penje na vrh“, rekao je Da Silva za Dejli Mejl.

A post shared by Relicario Rum (@relicariorum) on Jul 15, 2020 at 3:11am PDT

Objasnio je da je Dajana postigla najviši broj bodova zbog oblika svog lica, širine nosa, područja oko obrva i čela.

„Najgore su prošle njena brada i usne. Usne su joj tanke i lošeg oblika, a brada joj je manje klasičnog oblika nego kod drugih žena“, rekao je.

Princeza Rania najlepša je živa plemkinja, a veliki broj bodova doneli su joj brada i usne. Bodove je pak izgubila na nosu i području oko obrva.

Kao i kod princeze Dajane, i kod Grejs Keli“problematična“ je bila brada, dok su njene oči skoro savršene.

A post shared by Valeria Ferreira Makeup (@valeriaferreiramakeup) on Jul 3, 2020 at 6:20am PDT

Iako nije dobila najviši broj bodova, Megan Markl ima „prelepu simetriju lica“, tvrdi Da Silva i dodaje da je najbliža grčkom pojmu lepote.

Kejt je dobila bodove za razmak između nosa i usta i razmaku između očiju, a poput svoje svekrve, izgubila ih je na obliku brade.

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on Jul 15, 2020 at 10:00am PDT