12.01.2021.

10:04

Foto:

Zabava

PROGOVORIO LJUBAVNIK PRINCEZE DAJANE! Hirurg otkrio detalje jednog od NAJKONTROVERZNIJIH DOGAĐAJA U NJENOM ŽIVOTU - To je bio poslednji ekser u kovčeg...

Ne samo što je taj razgovor sa novinarom Martinom Baširom bio okidač njenog razvoda od princa Čarlsa, već je pomenuti intervju ponovo, 25 godina kasnije, izavao novu buru: započeta je istraga o tome da li je novinar zloupotrebio poverenje princeze kako bi je naveo da oda tajne.

Te 1995. godine, Dajana je u intervjuu otvoreno govorila o Čarlsovom vanbračnoj vezi sa Kamilom, a takođe je dovela u pitanje njegovu podobnost da bude kralj.

Vilijamovo upozorenje
Nakon svega, sada se oglasio i bivši ljubavnik lejdi Di, hirurg Hasnat Kan, koji je bio u vezi sa njom kada je davala intervju. Kan je dodatno podgrejao kontroverze rekavši da je i princ Vilijam, koji je tada imao samo 13 godina, upozoravao majku da prekine intervju sa novinarom.

- Jasno je da je Vilijamovo upozorenje veoma uticalo na nju jer su joj dečaci bili najvažniji, ma šta da je radila. Taj Bašir joj je napunio glavu smećem i tračevima, poput onog da je dadilja trudna sa Čarslom - rekao je Kan i istakao:

Informer

Dajana i Čarls razveli su se posle ovog intervjua


- Naravno da je postojao jedan deo Dajane koji je hteo da da taj intervju, ali je pitanje da li bi ona to uradila da je Bašir nije nagovorio?

Istraga u toku

Dajana i Čarls živeli su odvojeno još od 1992. godine, a smatra se da je ovaj intervju bio poslednji ekser u kovčegu njihovog braka. Ono što je Dajana otkrila javnosti primorala je kraljicu Elizabetu da reaguje i usledio je razvod.


Na vest da će BBC istražiti okolnosti u kojima je došlo do ovog intervjua, prošle godine je pozdravio i princ Vilijam, navodeći da je to dobra odluka pomoću koje će se doći do istine.