12.03.2021.

14:35

Foto:

Zabava

PRINC HARI I MEGAN MARKL NIKAD MANJE POPULARNI MEĐU BRITANCIMA! Evo šta narod misli o njima!

Agenacija navodi da je intervju koji su dali Hari i Megan doveo 1.000 godina staru monarhiju u najveću krizu u ovom veku, a prema anketi koju je sproveo "YouGov" uticao je osim na njihovu i na popularnost još nekih pripadnika kraljevske porodice.

Prema istraživanju "YouGov", utvrđeno je da 48 odsto od 1.664 ispitanika ima negativan stav prema Hariju u poređenju sa 45 odsto onih sa pozitivnim stavom, što je prvi put da je njegova neto ocena bila negativna i predstavlja pad od 15 poena u odnosu na nedelju dana ranije, prenosi Rojters.

Agencija navodi da sada samo tri od 10 ljudi ima pozitivan stav u vezi Megan, dok 58 odsto o njoj ima negativno mišljenje.

Informer

Princ Hari i Megan Markl

Jedini drugi član kraljevske porodice kod koga je još prema istraživanju primećen pad popularnosti je Harijev otac, prestolonaslednik princ Čarls, koga 42 odsto Britanaca sada negativno ocenjuje, u odnosu na 49 odsto onih sa pozitivnim mišljenjem.

Prema anketi "YouGov", najpopularnija je i dalje 94-godišnja kraljica Elizabeta o kojoj pozitivno misli čak 80 odsto ispitanih, i Harijev stariji brat Vilijam i njegova supruga Kejt, koje podržava tri četvrtine ispitanika.

U posebnoj anketi, koja je sprovedena delimično pre emitovanja intervjua u Britaniji, utvrđeno je da je podrška monarhiji u celini uglavnom nepromenjena, 63 odsto Britanaca podržava ovakvo uređenje, a 25 odsto želi izabranog šefa države, navodi agencija.