29.08.2021.

18:39 >> 18:48

Foto: printscreen instagram/heatherj.143

Zabava

Ceo život JE NA DIJETAMA: "Sada ZARAĐUJEM na OBLINAMA kao model!" /FOTO/

Heder Džonson (38), majka četvoro dece iz Južne Karoline pati od lipoedema - bolnog stanja koje uzrokuje abnormalno nakupljanje masti na nogama i rukama, dok stopala i šake ostaju pošteđeni. 

Osobe koje pate od lipoedema poput Heder najčešće imaju manji struk i torzo u poređenju s rukama, nogama i donjim delom gde je koža često mekana i rupičaste teksture. 

Nesvesna svoje dijagnoze, Heder je decenijama bila na dijetama, od svoje šeste godine. Međutim, ušla je u začarani krug gubitka i dobijanja na težini pa je sa 31. godinom imala 192 kilograma.

Lekar joj je savetovao da operiše (smanji) želudac, što je učinila i izgubila čak 74 kilograma. Poslednjih godina drži se na 129 kilograma. Bokovi su joj široki 149 centimetara, struk 99, a obim butina 86 centimetara. 

Za lipoedem je prvi put čula na društvenim mrežama, a sada je model za brendove kojima je cilj da promovišu pozitivno mišljenje o telu, a i ona sama promoviše svest o svom stanju. 

- Kada sam saznala za svoje stanje to je za mene bilo olakšanje. Bila sam srećna jer sam tada prestala da se opterećujem - kaže Heder, piše Daily Mail

Tvrdi da je svakodnevno preplavljena pozitivnim komentarima muškaraca i žena koji kažu da ih je inspirisala. 

- Ljudi moraju da vole sebe i zapamte da su neverovatni i savršeni takvi kakvi jesu - zaključuje.