01.06.2022.

21:39

Foto: Informer

Zabava

SUD KONAČNO DONEO ODLUKU! Džoni Dep NIJE KRIV - Amber Herd mora glumcu da PLATI 10 MILIONA DOLARA

Glumac je trebao dobije 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kaznene štete, ali je sudija rekao da državni zakon ograničava kaznenu odštetu na 350.000 dolara, što znači da je Depu dodeljeno 10,35 miliona dolara.

Kako je sudija nastavila da čita presudu, obelodanila je da je i Dep kriv, tačnije da su oboje krivi za iznošenje kleveta tokom sudskog procesa.

Sud je, takođe, odlučio u korist Herd po jednoj tački optužnice, dodelivši joj odštetu od dva miliona dolara, naveo je "Vašington post''.

Dakle, poznati glumac dobija odštetu od 15 miliona dolara, dok će Herd da dobije dva miliona dolara.

Podsećamo, čitanje presude kasnilo je zato što su porotnici zaboravili ispuniti obrazac za naknadu štete. Odmah su krenula nagađanja da se iz toga može naslutiti da su presudili u korist Depa koji od Heard nije tražio odštetu.

Zanimljivo je to, da su analitičari tvrdili da bi, ukoliko Dep ne bude bio proglašen krivim, Amber Herd mogla da proglasi bankrot jer, kako pretpostavljaju, neće imati novca da isplati svog bivšeg partnera.

Amber Herd se pojavila na čitanju presude, dok je Džoni Dep u Velikoj Britaniji.

Nekih sat vremena pre čitanja presude, portparol Amber Herd je izjavio:

- Tvoje prisustvo pokazuje koji su tvoji prioriteti. Džoni Dep svira gitaru u Velikoj Britaniji, dok Amber Herd čeka presudu u Virdžiniji. Dep je cereći se otišao na turneju.

Porota je danas, 1. juna, u toku dana, saopštila da je donela presudu u tužbi Džonija Depa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Herd, koja je svedočila da ju je Dep fizički i seksualno napao u više navrata.

Informer

Džoni Dep

Šta je prethodilo slučaju?

Depova i Herdova veza počela je pre više od jedne decenije i na kraju se pretvorila u ono što je izgleda bio otrovan brak. Par se razveo 2016. godine, ali je nastavio da se bori na sudu zbog članka koje je Herd napisala za Vašington post 2018. godine, u kojem je opisala preživljavanje porodičnog nasilja - ne pominjući Depa po imenu.

Dep ju je tužio za 50 miliona dolara odštete i negira da je ikada bio fizički nasilan prema Amber. Amber je tužila Depa za 100 miliona dolara i tvrdila da je bila nasilna sa Depom samo u samoodbrani ili odbrani svoje mlađe sestre.

Kako se slučaj odvijao, društveni mediji su postali prepuni zvučnih zapisa, dokaza i snimaka iz sudnice. Dep je proveo četiri dana svedočeći.

BONUS VIDEO: