20.01.2023.

10:04

Foto: Instagram/printscreen

Zabava

PREMINUO POZNATI KOMIČAR NAKON DUGE I TEŠKE BOLESTI! Umro uz lekove i nadozor lekara!

Lerer je umro u utorak u Portlandu, u Oregonu i to uz asisitenciju doktora, prenosi People pisanje The Chicago Sun-Times. Naime, u saveznoj američkoj državi Oregon postoji Zakon o dostojanstvennoj smrti (Death with Dignity Act) koji dozvoljava pacijentima sa terminalnim bolestima da završe svoje živote lekovima pod nadzorom svog medicinskog tima od 1997. godine.

Informer

Majkl Lerer

- Majkl je umro dostojanstveno pod svojim uslovima", rekla je za novine njegova partnerka i negovateljica Kolet Montegju, dodajući da je to "bila najteža odluka koju je ikada doneo.

Prijatelj Set Vajtberg nedavno je posetio Lerera u Portlandu i rekao za San Tajms: "Njegovo raspoloženje je bilo dobro. Mislim da se zaista pomirio sa odlukom koju je doneo."

Vest o smrti je objavljena i na njegovoj Instagram stranici uz dirljiv oproštaj.

"Putuj s Bogom divlji i ludi čoveče", stoji u objavi. "Uvek ćemo te voleti i hvala ti za sve što si dao ovom svetu."

Majl je bio deo komičarske trupe "Second City", a ostaće upamćen po "nepoštenom i ikonoklastičnom materijalu". Izvođač, koji je izabran za novo lice komedije na Festivalu samo za smeh 2014. godine, pomogao je u stvaranju četiri originalna skeča za slavnu trupu i proveo je vreme na turnejama i na ispostavi u Las Vegasu. I za svoj poslednji set sa Second Citijem, dobio je tetovažu na sceni, kako je trupa podelila na društvenim mrežama.

Nakon njegove dijagnoze, napisali su da je "Majkl hrabro i urnebesno okrenuo svoju komičnu ličnost da se direktno suočio i izborio sa slabostima razorne bolesti".

U poslednjim godinama svog života, Lerer je nastavio da nastupa i bio je redovan na podkastu komedije uživo "Ubij Tonija" (Kill Tony), nastupajući u emisiji u Ostinu 99 puta između 2019. i 2022, prema The Chicago Sun-Times.

"​​Znali smo da se bliži i dolazi, ali još uvek smo nemi. Kakav čovek. On je zaista živeo da bi vas sve nasmejao. Budite mirni", stoji na Instagram stranici ovog podkasta.

Džo Rogan, čest gost u emisiji, takođe je podelio objavu u čast komičara. "Hrabrost koju je ovaj čovek pokazao i nastupao dok se borio sa iscrpljujućom bolešću bila je suludo impresivna, i iako se borio da izgovori reči, čovek bi ubio na sceni", napisao je. "Bio je prava legenda i mnogo će mi nedostajati."