03.04.2023.

11:37

Foto: Youtube printscreeen

Zabava

PREMINUO HRISTO ŽIVKOV! Glumac iz filma "Stradanje Hristovo" umro u 48. godini!

Hrosto, koji je postao popularan 2004. godine nakon filma "Strdanje Hristovo" u režiji Mela Gibsona, kada je odigrao ulogu Jovana Krstitelja, preminuo je u Los Anđelesu nakon borbe sa dugom i teškom bolešću. 

Informer

Preminuo u 48. godini... Hristo Živkov

Glumac, ali i producent Hristo Živkov rođen je 18. februara 1975. godine u glavnom gradu Bugarske, Sofiji. U prestonici je završio Bugarsku akademiju za film i pozorište i to na odsjeku – režija.

Ubrzo nakon diplomiranja dobija glavnu ulogu u italijanskom filmu „Profesija: Oružje“ Ermana Olmija. U filmu je igrao Đovanija Medičija, a ostvarenje iz 2001. bilo je nominovano za Zlatnu palmu u Kanu, a osvojilo je čak devet David di Donatelo nagrada u Italiji.

Sledeća zapažena rola, po kojoj će i ostati upamćen, jeste ona Svetog Jovana u blokbasteru Mela Gibsona „Stradanje Isusovo“, uz Džima Kavizela i Moniku Beluči.

Ovaj film iz 2004. godine bio je nominovan za tri Oskara i ovenčan hvalospevima kritičara, ali je i izazvao brojne kontroverze širom sveta.

Sa zaradom od preko 622 miliona dolara postao je komercijalno najuspešniji film o hrišćanstvu, ali i jedan od naslova sa najvećom zaradom u istoriji na boksofisu.

Bilo je najavljeno da će prošle godine uslediti dugo očekivani nastavak pod naslovom "Stradanje Hristovo: Vaskrsenje", u kojem je Živkov takođe trebalo da igra, ali čitav projekat je odložen za 2024. godinu., prenosi Jutarnji.hr.