Autor: Informer.rs

13.04.2023.

12:58 >> 13:17

Foto: Youtube printscreeen

Zabava

SADA JE I ZVANIČNO! Stiže serija o "HARIJU POTERU"! Dolazi do DRASTIČNIH promena, JK Rouling je uključena, a evo ko će ga glumiti!

Sada je i zvanično - TV serija o "Harryju Potteru" biće emitvoana na "Maxu", striming servisu do danas poznatom kao "HBO Max".

Svih sedam knjiga objavljenih između 1997. i 2007, postaće serija duga decenijama, proizvedena s istim epskim umećem, ljubavlju i brigom po čemu je ova globalna franšiza poznata, prenosi britanski "The Guardian".

- Serija će imati novu glumačku postavu koja će predvoditi novu generaciju obožavaoca, punu fantastičnih detalja, jako voljenih likova i dramatičnih lokacija koje obožavaoci Harija Potera vole više od 25 godina. Svaka će sezona biti autentična, napravljena prema izvornim knjigama i doneće Harija Potera i neverovatne avanture novoj publici širom sveta, dok će originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u središtu franšize, te dostupni za gledanje.

JK Rouling biće izvršna producentkinja serije, zajedno s Nilom Blerom i Rut Kenli-Lets. Dav Hejman, koji je bio producent svih osam igranih filmova o Hariju Poteru, takođe je u pregovorima.

Informer

JK Rouling

Spekulacije o potencijalnoj TV seriji, na kojoj se prema nagađanjima radi od 2021. godine, izazvale su različite reakcije među obožavaocima malog čarobnjaka. Iako "prošireni" svet Harija Potera; knjige, filmovi, pozorišne predstave i videoigre - vrede, kako je to procenjeno, neverovatnih 25 milijardi dolara, stavovi Roulingove o transrodnim osobama izazvala su kontroverze i kako navodi "Guardian", odvratili su mnoge obožavatelje od serijala.

Autorka se nije pojavila na okupljanju povodom 20. godišnjice prvog filma, koji je prikazivao članove ekipe koji su se prisećali zajedničkog vremena i čarolije knjiga i filmova. Danijel Redklif, Ema Wotson i Rupert Grint izjasnili su se protiv njenih primedbi o transrodnim pitanjima, dok su Helena Bonam Carter i Ralf Fajns stali u obranu spisateljice.

Informer

JK Rouling

- Važna mi je "Maxova" predanost očuvanju integriteta mojih knjiga i radujem se što ću biti deo ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije - istakla je Rouling.

Detalji o glumačkoj ekipi i scenaristima serije tek će biti objavljeni.