Autor: Informer.rs

26.04.2023.

12:43

Foto: EPAIMAGES

Zabava

AL PAĆINO PROSLAVLJA 83. ROĐENDAN! Gazi devetu deceniju sa 53 godine mlađom devojkom!

Pod imenom Alfredo James Paćino rodio se u Njujorku 25. aprila 1940. godine, a njegovi roditelji Rose i Salvatore Paćino poreklom su iz Italije.

Paćino je sa 17 godina odustao od srednje škole, te je radio kao domar, vozio je autobus, radio je u pošti, te se bavio raznim zanimanjima kako bi zaradio za život. Bavio se bejzbolom, a hteo je da postane sportista. Još kao tinejdžeru, prijatelji su mu dali nadimak "Glumac".

Informer

Al Paćino

Počeo je da pije i puši kada je imao svega devet godina, a s 13 je već redovno konzumirao marihuanu, no nikada nije uživao teške droge.

Glumio je na njujorškoj underground sceni, a u HB Studiju je upoznao Čarlija Lotona, koji mu je kasnije postao mentor i najbolji prijatelj. U tom je periodu danas slavni glumac bio je beskućnik, te je često spavao na ulicama, u pozorištu ili kod prijatelja.

Kada je imao 22 godine preminuli su mu majka i deka, nakon čega je primljen u organizaciju profesionalnih glumaca "Actors Studio". Godine 2010. postao je potpredsednik iste organizacije.

Informer

Al Paćino

U bostonskom Čarls Plejhausu je glumio 1967. godine, što mu je bio i prvi ozbiljniji glumački posao, a onde je upoznao i glumicu Džil Klajburg s kojom se kasnije preselio natrag u Njujork. Za svoje uloge na Brodveju je dobio nagradu "Tony", a na velikom platnu se prvi put pojavio 1969. godine u filmu "Me, Natalie". Od onda do danas njegova je karijera išla samo uzlaznom putanjom, a sarađivao je s brojnim rediteljima i kolegama, da bi kasnije postao legenda svetskog filma.

Informer

Al Paćino

Glumio je brojne negativce, a neke od njegovih uloga danas su već kultne - poput one u filmu "Kum". Jedna od njegovih zadnjih zapaženijih uloga je ona Džimija Hofe u nagrađenom filmu Martina Skorsezea "Irac", no popis likova koje je otelotvorio tokom karijere zaista je značajan.

Zanimljivo, Paćino se nikada nije ženio. Tokom godina povezivali su ga s brojnim kolegnicama, od Debre Vinger, Tjusdej  Vild i Penelopi En Miler do Dajen Kiton, no pred oltar nikada nije stao. S Beverli D'Anđelo s kojom je bio od 1996. do 2001. godine ima blizance, a s učiteljicom glume Žan Tarant ima ćerku.

Paćino je trenutno u vezi s 53 godine mlađom devojkom, 28-osmogodišnjom prodicentkinjom Nur Alfalah.

Informer