02.05.2023.

16:00

Foto: EPAIMAGES

Zabava

TOM KRUZ ĆE IMATI ULOGU NA KRUNISANJU KRALJA ČARLSA: Cure detalji ISTORIJSKOG SPEKTAKLA!

Holivudski glumac Tom Kruz i Džoan Kolins najnovija su u nizu zvezdanih imena koja će nastupiti na krunidbenom koncertu 7. maja, piše "BBC". Pustolov Bear Grils i Sir Tom Džones takođe će im se pridružiti u unapred snimljenim skečevima kako bi proslavili krunisanje kralja i kraljice. Koncert u nedelju održaće se u dvorcu Vindsor, pred 20 hiljada ljudi, a prenosiće ga i televizija i radio "BBC".

Informer

Džoan Kolins

U nastup su uključeni i Tejk Det, Kejti Peri, Lajonel Riči, kao i klasični izvođači uključujući Andreu Bočelija i velškog bas-baritona Brajana Terfela. Muzičari Paloma Fejt, Oli Murs, rok gitarista Stiv Vinvood, Nikol Šerzinger iz "The Pussycat Dolls" i kineski pijanista Lang Lang takođe su dodati u postavu, zajedno s nigerijskim kantautorom Tivom Sevidžom, didžejem Pitom Tongom, te pobednicom talent šoua "The Piano TV - Lucy". Bolivudska zvezda Sonam Kapour takođe je odabrana da održi govot, te nastupi.

Informer

Nikol Šerzinger

- Uz zadivljujuću pozadinu dvorca Vindsor, biće to veče puna nezaboravnih trenutaka u kojima će kralj i kraljica i svi u Ujedinjenom Kraljevstvu moći da uživaju - najavila je Kate Phillips, direktorka "BBC-ja".

Pored ovih novosti, Bakingamska palata objavila je tri nova zvanična portreta kralja Čarlsa III i kraljice supruge Kamile u petak, nedelju dana pre kraljevog krunisanja sledeće subote. Fotografije je napravio Hugo Burnand koji je bio zvanični fotograf na njihovom venčanju 2005. godine.

Na jednoj slici, par stoji zajedno dok poziraju u plavoj odeći, a zatim sede odvojeno na plavim i zlatnim stolicama na druge dve. Fotografije su snimljene prošlog meseca u "Blue Drawing Room" u Bakingamskoj palati.

Informer

Kralj Čarls III

Podeljena je i dosad neobjavljena slika Čarlsa uslikana dok je bio student na Univerzitetu Kembridž. Čarls je imao 18 godina kada je slika snimljena na njegovoj maturi - kada je zvanično postaop student, u oktobru 1967. Od tada se čuva u arhivima "Trinity" koledža. Kraljevo krunisanje održaće se u subotu 6. maja u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.