02.05.2023.

17:20

Foto: EPAIMAGES

Zabava

PLAGIJATOR ILI NE?! ED ŠIRAN ŠOKIRAO NA SUĐENJU: Ako me proglase krivim ODUSTAJEM OD MUZIKE!

Jedan od najpopularnijih pop pevača današnjice Ed Širan izjavio je u ponedeljak da će prestati da se bavi muzikom ako ga proglase krivim za plagiranje soul klasika Marvina Geja "Let‘s Get it On", rekavši da su te tvrdnje "uvredljive", piše "Daily Mail".

Informer

Ed Širan

Slavni britanski pevač i tekstopisac u ponedeljak svedočeći na saveznom sudu na Menhetnu, oštro je poricao tvrdnje da je zloupotrebio hit Marvina Geja i koautora pesme iz 1973. Eda Taunsenda kada je napisao i komponovao "Thinking Out Loud". Čak je obećao da će se, ako ga porota proglasi krivim, oprostiti od muzikr.

- Ako se to dogodi, gotov sam, prestajem - rekao je Širan kada ga je njegova advokatica Ajlin Farkas upitala o posledicama koje mu suđenje nanosi.

Informer

Ed Širan

- Smatram da je stvarno uvredljivo posvetiti celi život tome da budem izvođač i autor, a neko to umanjuje - dodao je muzičar.

Širana su tužili Taunsendovi naslednici, koji tvrde da postoje neverovatne sličnosti među pesmama i traže astronomskih 100 miliona dolara odštete. Na saveznom sudu na Menhetnu prošle su nedelje advokati Taunsendovih naslednika prikazali video Širana koji neprimetno prelazi s "Thinking Out Loud" i "Let‘s Get it On" tokom nastupa uživo.