08.05.2023.

10:00

Foto: EPAIMAGES

Zabava

"NE MOGU DA PEVAM DOK SE LEKARI U SRBIJI BORE ZA DEČIJE ŽIVOTE!" Luk Blek doneo odluku TIK PRED EVROVIZIJU!

Sutra u 21h održava se prvo polufinalno veče "Evrovizije", a naš predstavnik Luk Blek, tik pred takmičenje prethodnih dana, otkazao je sve svoje probe prethodnih dana, kako bi se solidarisao sa porodicama žrtvama koje su izgubile svoje živote, kako u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar", tako i višestrukim ubistvima u Mladenovcu.

- U mojoj zemlji dogodila se strašna, užasna tragedija. Duboko me potreslo kad sam čuo takve grozne vesti - kaže Luk Blek, predstavnik Srbije na Eurosongu, te nastavlja:

Informer

Luk Blek

- Toliko me zgrozilo to što sam čuo, da sam zbog šoka otkazao svoju evrovizijsku probu. Bilo mi je nezamislivio da pevam u trenutku dok se lekari bore za dečje živote, dok roditelji oplakuju svoju decu - ističe Blek.

Takmičenje za ovogodišnju najbolju pesmu na Starom kontinentu, popularna Evrovizija, koja je prvi put održana pre 66 godina u Luganu u Švajcarskoj, pred vratima je. Zahvaljujući prošlogodišnjim pobednicima, italiajanskom bendu Maneskin, Evrovizija se ove godine održava u Italiji u Torinu.

Osim tzv. velike petorke, zemalja koje su osnovale Evroviziju i imaju pravo učešća u finalu bez prethodnih kvalifikacija kroz dve polufinalne večeri – to su Francuska, Italija, Nemačka, Španija i Velika Britanija, takmiči se ukupno 36 predstavnika evropskih zemalja, svake večeri po 18.

Informer

Luk Blek

Dve zemlje koje ne pripadaju Evropi, ali svakako baštine njenu kulturnu tradiciju i popularnost Evrovizije kod njih je ogromna, takođe su među ovih 36 učesnica – to su Izrael i Australija.

Srpski predstavnik Luk Blek nastupa pod rednim brojem 3. u prvoj polufinalnoj večeri.