12.05.2023.

08:39

Foto: Youtube printscreen/Eurovision Song Contest

Zabava

SPISAK SVIH FINALISTA EVROVIZIJE 2023! Ukupno 26 država će se boriti za titulu pobednika na najvećem muzičkom takmičenju

Sinoć je u Liverpulu održano drugo polufinalno veče največeg muzičkog takmičenja, "Evrovizije", a 10 država je plasirano u samo finale pomenutom takmičenja. 

Informer

Evrovizija

Za pobedu na prestižnom muzičkom takmičenju u subotu 13. maja boriće se ukupno 26 zemalja: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, SrbijaNorveška, Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija i Slovenija.

Osim zemalja koje su se takmičile u dve polufinalne noći, u finalu će se za pobedu boriti i "Velika petorka" koju čine: Španija, Velika Britanija, Francuska, Italija i Nemačka, ali i prošlogodišnji pobednik Ukrajina.

Podsetimo, pet zemalja osnivača popularnog takmičenja svake godine se direktno plasira u finale. Nemačka, Francuska, Italija, Španija i Velika Britanija, a budući da je Ukrajina bila prošlogodišnji pobednik, ona će se ovim zemljama takođe pridružiti u finalu.