12.05.2023.

10:47

Foto: EPAIMAGES

Zabava

DA LI ĆE SADA NEKO DA REAGUJE?! SKANDALOZNA IZJAVA ALBINE NA EVROVIZIJI! "Kosovo i Albanija su brat i sestra, a majka im je velika Albanija"

U finale "Evrovizije 2023" sinoć su se plasirali i predstavnici Albanije, Albina i Familija Kelmendi, koji su rodom iz Peći. 

Nakon što se završilo drugo polufinalno veče, takmičari koji su prošli u finale, odgovarali su na pitanja novinara na konferenciji za medije, a među njima su bili i Albina i Familija Kelmendi. 

Informer

Predstavnici Albanije na Evroviziji

- Tvoja porodica ne predstavlja samo Albaniju nego i Kosovo. Kako tvoj grad na Kosovu proživljava ovaj trenutak sa tobom? - glasilo je pitanje. 

Albina je zatim odgovorila da su Kosovo i Albanija kao brat i sestra. 

- Mi smo ista krv, iste nacionalnosti, Kosovo i Albanija su kao brat i sestra, i imamo majku koja je Velika Albanija i verujem da su veoma uzbuđeni, već smo videli svu ljubav i podršku koju su nam davali ovih dana. Ne znam sta se zaista dešava tamo, ali nadam se da ćemo ih sve videti kada se vratimo tamo - odgovorila je predstavnica Albanije. 

Ovim je još jednom potvrđena težnja Albanaca da se ujedine sa našom teritorijom, Kosovom i Metohijom i ostvare željeni san, stvaranje Velike Albanije. 

S obzirom na to da čelnici Evrovizije često tvrde kako je zabranjena politizacija na samom takmičenju, iako to često nije tako, videćemo da li će reagovati nakon skandalozne izjave albanske učesnice. 

Podsetimo, za pobedu na prestižnom muzičkom takmičenju u subotu 13. maja boriće se ukupno 26 zemalja: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija, Norveška, Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija i Slovenija. 

Osim zemalja koje su se takmičile u dve polufinalne noći, u finalu će se za pobedu boriti i "Velika petorka" koju čine: Španija, Velika Britanija, Francuska, Italija i Nemačka, ali i prošlogodišnji pobednik Ukrajina.