12.05.2023.

12:51

Foto: EPAIMAGES

Zabava

LUK BLEK U FINALU NASTUPA POD OVIM REDNIM BROJEM! Loš znak, ne predviđaju mu dobar plasman iz jednog razloga

Sinoć je u Liverpulu održano drugo polufinalno veče največeg muzičkog takmičenja, "Evrovizije", a još 10 država se plasirano u samo finale pomenutog takmičenja. 

Za pobedu na prestižnom muzičkom takmičenju u subotu 13. maja boriće se ukupno 26 zemalja: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija, Norveška, Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija i Slovenija. 

Osim zemalja koje su se takmičile u dve polufinalne noći, u finalu će se za pobedu boriti i "Velika petorka" koju čine: Španija, Velika Britanija, Francuska, Italija i Nemačka, ali i prošlogodišnji pobednik Ukrajina. 

Informer

Evrovizija finale

Odmah nakon prolaska u finale, predstavnici zemalja su izvlačili kuglice sa rednim brojevima pod kojima će nastupati u subotu.

Predstavnik Srbije, odnosno Luk Blek će nastupati pod rednim brojem 5Ovakva pozicija, za one koji svake godine prate ovu manifestaciju i nije baš najbolja vest.

Informer

Luk Blek

Naime, u evrovizijskim krugovima već godinama se veruje da što država kasnije nastupa u finalu, bolje prođe rezultatski jer se linije za glasanje otvaraju tek kad svi nastupe pa publika lakše pamti pesme koje je čula pri kraju.

Finale će u subotu otvoriti Austrija, a zatvoriti Velika Britanija. Jedan od najvećih favorita za pobedu, Finac Karja, nastupa 13. dok je nekadašnja pobednica Lorin je smeštena na devetu poziciju.