17.05.2023.

20:33

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Zabava

PRINC HARI I MEGAN MARKL ODVEDENI U POLICIJSKU STANICU! Dovedeni u opasnost životi policajaca, pešaka i vozača!

Policijska uprava Njujorka objavila je saopštenje o incidentu, rekavši da su "pomogli privatnom bezbednosnom timu koji štiti vojvodu i vojvotkinju od Saseksa“ nakon što je par napustio dodelu nagrada "Women of Vision" oko 22 sata.

- Bilo je brojnih fotografa koji su ovaj transport činili izazovnim - ističe portparol policije, nastavlja:

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa stigli su na svoje odredište i nije bilo prijavljenih sudara, poziva, povreda ili hapšenja.

Informer

Princ Hari i Megan Markl

Portparol kraljevske porodice je ranije rekao za "Pagesix" da je "nemilosrdna potera“ trajala više od dva sata i da je rezultirala sa "više bliskih sudara“ sa vozačima, pešacima i dvojicom policajaca.

Gradonačelnik Erik Adams potvrdio je ovo na konferenciji za novinare u sredu, rekavši da su, prema brifingu koji je dobio, dva policajca njujorške policiije "mogla biti povređena".

On je, takođe, podsetio gledaoce na način smrti princeze Dajane 1997. nakon potere automobilom i nesreće koja je usledila u Parizu.

Informer

Princeza Dajana


- Mislim da nema mnogo nas koji se ne sećaju kako je Harijeva mama umrla. Bilo bi užasno izgubiti nevine posmatrače tokom ovakve hajke i da se i njima nešto dogodilo - rekao je Adams.

- Jasno je da paparaci žele da dobiju pravi snimak, žele da dobiju pravu priču, ali javna bezbednost uvek mora biti u prvom planu - dodao je on, napominjući da Menhetn nije "mali grad“.

Informer

Princ Hari

Usred strašne potere, Hari, Markl i njena mama dovedeni su u 19. stanicu, gde su ostali 15 minuta, rekli su izvori za "NBC News".

Insajderi trde da je trojac, uz pomoć policije, zatim doveden do taksija i bezbedno otpraćen do odredišta u Aper Ist Sajdu, kao i da nije bio praćen.