24.05.2023.

21:09

Foto: AP PHOTO

Zabava

OD MUŽA ZAVISNIKA JE POBEGLA SKORO NASMRT PRETUČENA! Bolna sudbina Tine Tarner zbog koje je bila na ivici samoubistva!

Rok legenda preminula je danas u 83. godini, saopštio je njen predstavnik za medije nakon duge bolesti u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj.

Slavna pevačica je kao sedamnaestogodišnjakinja, upoznala bluz gitaristu Ajka Tarnera, koji je tamo nastupao sa svojom grupom Kings of Rhythm. Tina je jednako bila oduševljena Ajkom i njegovom muzikom, a kada je on čuo kako peva, pozvao ju je u grupu i ubrzo je postala stalni prateći vokal.

Informer

Tina Tarner

Ajk je bio vrhunski muzičar i mozak cele ekipe, ali i zavisnik od alkohola i droge, posesivan i veoma sklon nasilju. Često je tukao Tinu, terao je da nastupa bolesna, varao na svakom koraku, zbog čega je par neretko bio na meti medija. Konstantno maltretiranje, boravci u bolnici, operacija nosa nakon pretrpljenih batina i pokušaj samoubistva konačno su naterali Tinu da ga 1976. godine napusti.

Nakon još jedne svađe, pobegla je puna modrica iz hotelske sobe. U džepu je imala samo 36 centi i karticu za gorivo, te se sledećih nekoliko meseci krila kod prijatelja. Brak je zvanično okončan 1978. godine, a Tina nije tražila ništa, ni novac ni nekretnine, želela je samo da zadrži scensko ime koje joj je Ajk dao, jer ga je činilo i njegovo prezime.

Informer

Tina Tarner

Tina je bila majka dva sina - Krejga, iz veze sa Rejmondom Hilom, saksofonistom iz Ajkovog benda, i Ronalda, iz veze s Ajkom.

Prvi sin je rođen pre braka s Ajkom, s kojim se tajno venčala u Meksiku 1962. godine, mada ni taj jedini Tinin brak nije bio legalan, jer se Ajk nikada nije zakonski rastao od prve supruge. 

Kada se njen prvi sin ubio, 2018. godine, Tina je bila skrhana bolom. Oprostila se od njega i putem Instagrama.

- Moj najtužniji trenutak u majčinstvu. U četvrtak, 19. jula, rekla sam poslednje zbogom sinu, Krejgu Rejmondu Tarneru, kada sam se okupila sa porodicom i prijateljima da pospemo njegov pepeo na obali Kalifornije. Imao je 59 godina kada je tako tragično umro, ali on će uvek biti moja beba - napisala je Tina.