03.06.2023.

10:30

Foto: David Livingston/Getty Images REUTERS/Brian Snyder/Printscreen

Zabava

ONE SU NAJBOGATIJE ŽENE SVETA! Rijana teška skoro dve milijarde, prestigla i svoju najveću rivalku!

Tejlor SviftRijanaKim Kardašijan i Riz Vitherspun našle su se na Forbsovoj listi najbogatijih žena Amerike, a koje, pritom, novac nisu nasledile nego zaradile same. Na listi su najuspešnije preduzetnice, izvršne direktorke i zabavljačice u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rijana, koja ima 35 godina, najuspešnija je "self-made" pevačica na listi, i zauzima 20. mesto s neto vrednošću od 1,4 milijarde dolara, nadmašivši Tejlor Swift.

Informer

Rijana

Tejlor Svift, koja ima 33 godine, druga je najuspešnija muzička umetnica na listi i trenutno je na 34. mestu s neto vrednošću od 740 miliona dolara. Iako je Rijana nadmašila Tejlor, Forbs pripisuje izvor njenog bogatstva dvema različitim granama prihoda - njenoj muzici i kozmetičkom carstvu "Fenty Beauty", dok Tejlorino bogatstvo proizlazi samo iz njezine muzike.

Rijana je suvlasnica brenda "Fenty Beauty" zajedno s francuskim luksuznim maloprodajnim lancem "LVMH". Prošle godine, prihod od "Fenty Beautyja" joj se udvostručio. Takođe, poseduje udeo od 30% u liniji donjeg rublja "Savage x Fenty", a u 2021. godini vrednost kompanije procenjena je na jednu milijardu dolara.

Informer

Kim Kardašijan

Kim Kardašijan, koja se proslavila kao zvezda rijaliti šoua, a zatim se okrenula poslovnim poduhvatima, sledi malo iza Rijane na 21. mestu s neto vrednošću od 1,2 milijarde dolara. 

Što se tiče Riz Viterspun, multitalentovana zabavljačica nalazi se na 59. mestu s neto vrednošću od 440 miliona dolara. Prema Forbsu, ona je najbogatija glumica na svetu, a navodno je zaradila 20 miliona dolara za glavnu ulogu u samo 10 epizoda svog popularnog serijala "The Morning Show".

Informer

Madona

Madona, koja ima 64 godine, zauzima 45. mesto s neto vrednošću od 580 miliona dolara, dok je Bijonse na 48. mestu s neto vrednošću od 540 miliona dolara.

Čak je i mlađa sestra Kim Kardašijan, Kajli Džener, koja ima 25 godina, uvrštena na listu. Ona se nalazi na 38. mestu s neto vrednošću od 680 miliona dolara.