04.07.2023.

22:30

Foto: EPAIMAGES

Zabava

Elton Džon se oprostio! Muzičar na svom koncertu objavom rastužio publiku: Vodio je buran život, koji je punio novinske stranice!

Elton Džon je nedavno na svom koncertu na festivalu Glastonberi rekao da je to potencijalno njegov poslednji koncert u Velikoj Britaniji.

On je na Glastonberiju nastupio u okviru svoje oproštajne turneje - "Zbogom putu od žute cigle".

- Nikada nisam mislio da ću ikada svirati na Glastonberiju. Ovo je veoma posebna i emotivna noć za mene, jer bi to mogao biti moj poslednji nastup ikada u Engleskoj, tako da je bolje da sviram dobro i bolje da vas zabavim. Toliko dugo stojite tu, prikladno ste obučeni. Zaista to cenim, neverovatno je - rekao je Džon na kraju koncerta publici.

Elton Džon je rođen kao Redžinald Kenet Dvajt 25. marta 1947, u Pineru. S tekstopiscem Bernijem Topinom počeo je da sarađuje 1967; zajedno su stvorili preko 30 albuma od tada do danas.

Tokom karijere duge 50 godina postigao je neverovatne uspehe i dobitnik je velikog broja nagrada, od toga 18 Brit nagrada, šest Gremmi nagrada, 14 Tonija i jednog Oskara za pesmu za animirani film "Kralj lavova".

Tokom karijere održao je više od tri hiljade nastupa.

Pored toga što peva, on i komponuje muziku, pijanista je, glumio je u nekoliko filmova, a u jednom periodu je bio i vlasnik fudbalskog kluba Votford.

Pored hitova koje je nizao, njegov privatni život privlačio je veliku pažnju.

Informer

Čuveni muzičar, čovek koji je odbijao da se povinuje pravilima društva desamdesetih i osamdesetih i krije pravog sebe. Nosio je nesvakidašnje kostime i šminku, a naočare su postale i njegov zaštitni znak.

U januaru 1976. godine u jednom intervjuu se izjasnio kao biseksualac, iako to tada gotovo niko nije javno priznavao.

Svi su bili šokirani te 1984. godine kada se saznalo da se Elton ženi. U pitanju je bila Nemica Renata Blauel.

Kum im je bio Džon Rid, tadašnji menadžer i bivši ljubavnik Eltona Džona. Navodno je Eltonov dečko Klark posmatrao svadbu kroz prozor hotela.

Kako je otkriveno u filmu Rocketman otkriveni su mnogi detalji o muzičaru i njegovom privatnom životu.

Brak Eltona i Renate potrajao je četiri godine, a odmah nakon razvoda je Elton priznao da je homoseksualac.

Informer

- Pre mnogo godina, odabrao sam Australiju za svoje venčanje s predivnom ženom koju i dalje volim i divim joj se. Želeo sam više od svega da joj budem dobar muž, ali sam poricao to ko sam zapravo bio, što je kod moje supruge izazvalo tugu, a kod mene krivicu i kajanje.

I pre supruge Elton je bio u vezi sa ženom po imenu Linda.

Danas je muzičar u jednom od najstabilnijih i najsrećnijih brakova u svetu poznatih.

Od 1993. godine je s Dejvidom Furnišom, s kojom je 2005. godine stupio u građansku zajednicu, prvog dana kada je to u Velikoj Britaniji omogućeno, a kada su 2014. dozvoljeni istopolni brakovi njihova zajednica postala je zvanično i u očima zakona - brak.

Par ima dvojicu sinova, koje su dobili uz pomoć surogat-majke i nazvali ih Zakari Džekson Levon Furniš-Džon i Ilajdža Džozef Danijel Furniš-Džon.