13.09.2023.

17:30

Foto: Instagram/printscreen

Zabava

(ŠOK FOTO) Kosti probijaju kožu, nigde mišića! Influenserka živi Skeleton: Stručnjaci zabrinuti zbog izgleda koji plasira u javnosti

Internet je platforma koja nam pruža beskrajne mogućnosti za izražavanje, ali neki njeni korisnici izazivaju više brige nego divljena. Ali zašto je njeno prisustvo toliko štetno za javnost?

Kuni, koja ima stotine hiljada pratilaca, redovno objavljuje video snimke na kojima se vidi njen izuzetno mršav izgled. Mnogi stručnjaci i kritičari tvrde da njen video sadržaj može izazvati opasne trendove među mladima, posebno kada su u pitanju poremećaji u ishrani, prenosi Index.

Dok jedni brane Kuni, tvrdeći da ona jednostavno izlaže svoj život na platformi, drugi upozoravaju na potencijalne posledice. Mladi ljudi su posebno osetljivi na uticaj društvenih medija, a viđenje takvog ekstremnog fizičkog stanja može izazvati pokušaje imitacije ili razvijanja nerealnih standarda lepote.

Javnost je izrazila zabrinutost da Kuni možda nesvesno promoviše anoreksiju ili druge poremećaje u ishrani. Ova bolest je ozbiljna i može biti fatalna, a promovisanje takvog izgleda može biti opasno za one koji su već skloni poremećajima u ishrani.

Stručnjaci pozivaju roditelje da prate aktivnosti svoje dece na mreži i razgovaraju sa njima o standardima zdrave lepote. U međuvremenu, mnogi se nadaju da će platforme poput Jutjuba prepoznati potencijalnu opasnost i preduzeti korake da zaštite svoje korisnike.

Ali i ovde se postavlja pitanje slobode izražavanja. Treba li zabraniti gojaznim osobama da objavljuju sadržaje u kojima jedu nenormalne količine hrane, tzv. mukbang videos. Da li su kreatori odgovorni za mentalno i fizičko zdravlje svojih pratilaca ili su oni koji konzumiraju takav sadržaj odgovorni za sebe?

Ovo su kontroverzna pitanja koja će se stalno pojavljivati kada su ovakvi sadržaji u pitanju i koja će nastaviti da polarizuju mišljenja publike.

Tagovi:
zabava Mršavost Izgled influenserka evgenija kuni