12.10.2023.

23:00

Foto: profimedia

Zabava

Džesika Lang odlazi u penziju!

Proslavila se ulogom u filmu "King Kong" 1974. godine, nagrađena je za tu rolu Zlatnim globusom, iako su ostvarenje pratile oprečne kritike. Holivudka diva ima dva Oskara i pet Zlatnih globusa.

Oskara su joj donele uloge u filmovima "Tootsie" (1982) i "Blue Sky" (1994). Glumica Džesika Lang rođena je u Minesoti, a živi u Grinvič Vilidžu sa troje dece i dvoje unučadi. Posle 46 godina karijere planira da postepeno smanjuje svoje uloge.

Informer

Kao jedan od razloga zbog čega se povlači iz glume navela je nedostatak kreativnosti u filmskoj industriji jer producenti samo jure profit.

- Naglasak nije na umetnosti i dobrim pričama. Važno je da deoničari budu zadovoljni. Ne zanimaju me ovi veliki filmovi iz franšize stripova. Mislim da su žrtvovali umetnost zbog profita - rekla je Džesika Lang.

Informer

Ne dopada joj se ni montaža modernih filmova koju smatra previše agresivnom. Sve zajedno dovelo je do nestanka divnih filmova i divnih priča.

Njeno povlačenje je svakako postepeno jer je i 2013. najavila da planove o penzionisanju nakon čega je glumila u "American Horror Story". Filmovi u kojima ćemo je gledati su "Long Day's Journey Into Night" i biografsko ostvarenje o Marlen Ditrih.