26.10.2023.

12:53

Foto: Shutterstock

Zabava

Imao sam devet dana kada su mene i majku izbacili iz kuće! Otac Điđi Hadid o teškom detinjstvu (VIDEO)

Poznati palestinski arhitekta i investitor, otac trenutno najpopularnijih manekenki sveta, Bele i Điđi Hadid, je tokom jednog intervjua ispričao do sada nepoznate detalje iz svog života:

Informer

 

- Safed, grad u kojem je moj otac živeo stotinama godina, zajedno sa svojim ocem, dedom i pradedom. Kada je stigao brod sa izbeglicama, jevrejskim izbeglicama iz Poljske i Nemačke, i tako dalje, oni su išli u nekoliko zemalja. Prvo su otišli u Ameriku, a potom na Kubu, i na kraju su stigli do Haife. I čudno je što je Haifa luka koju je moj pradeda izgradio. Na njihovom brodu stajao je transparent na kojem je pisalo da su izgubili svoje domove u Nemačkoj i svoju nadu.

- Molili su da ih primimo u svoju zemlju. Uzeli su dve porodice, svako od njih je to uradio. Doveli su ih u našu kuću, u kuću mog oca. Živeli su kod nas dve i po godine. Moja majka je bila trudna sa mnom, otišla je u Nazaret kod svojih roditelja. Tamo me je rodila, imao sam samo devet dana kada se vratila u Safed da me unese u našu kuću, ali vrata su bila zaključana. Nisu nas pustili unutra, čak ni kad je moja majka molila da donesu nešto kako bi me umotala. Odbili su je, pa je otišla u izbeglički kamp u Siriji negde dalje.