29.10.2023.

02:09

Foto: EPA

Zabava

Preminuo Metju Peri: Napustila nas je zvezda serije "Prijatelji"

Glumac je pronađen u subotu, u svojoj kući u Los Anđelesu, a kako piše TMZ, Peri se udavio u džakuziju. Na licu mesta, kako prenosi pomenuti medij, nisu pronađene nedozvoljene supstance.

Informer

 

Rođen je 19. avgusta 1969. godine u Vilijamstaunu u Masačusetsu. Njegovi roditelji, glumac Džon Benet Peri i Suzan, razdvojili su se pre nego što je Metju napunio godinu dana.

Najpoznatiji je po ulozi Čendlera Binga u hit seriji "Prijatelji" iz 90-ih, koja je trajala 10 sezona. Njegov lik bio je miljenik obožavatelja, a pored planetarno popularnog sitkoma, glumio je i u bezbroj drugih TV serija – kao što su "Dečaci će biti dečaci", "Sidnej, "Beverli Hils, 90210", "Besplatan dom", "Alli McBeal“... 

Informer

 

Godine 1997. doživeo je nesreću na skuteru, nakon čega je postao zavisnik od Vikodina. Ubrzo je postao zavisnik od alkohola, do te mere da je često dolazio na posao mamuran.

Iste godine je otišao na rehabilitaciju, gde je ostao 28 dana. Međutim, nije dugo ostao priseban. Tri godine kasnije, Peri je hospitalizovan zbog pankreatitisa, upale pankreasa, koja je uzrokovana prekomernom konzumacijom alkohola. Nakon oporavka, često je imao drhtavicu i znojenje na snimanju jer je pokušavao da se očisti od alkohola.

Informer

 

Tada je izašla sedma sezona "Prijatelja" i mnogi gledaoci su primetili drastičnu promenu u njegovom izgledu. Godinu dana kasnije ponovo je potražio pomoć i ponovo otišao na rehabilitaciju. Istovremeno je snimao film 'Služenje Sare', pa su producenti prekinuli snimanje na dva meseca. Nakon toga se vratio na set filma i čuvenog sitkoma i fokusirao se na oporavak. Njegov put do oporavka bio je dug i težak, ali je na kraju uspeo. Godine 2013. Peri je otvorio 'Perry House', dom za muškarce koji se oporavljaju od alkoholizma.