29.10.2023.

09:00

Foto: EPA

Zabava

Imao je minimalne šanse da preživi! Metju Peri se godinama borio sa zavisnošću, a ovako je govorio o teškom periodu života

Metju Peri imao je 24 godine kada je prihvatio ulogu u kultnoj seriji "Prijatelji". Ovom ulogom stekao je veliku popularnost, ali nije mogao da se nosi sa tolikom slavom, pa se odao alkoholizmu i opijatima, ali je na kraju uspeo da se izbori sa porocima nakon rehabilitacije na koju je svojevoljno otišao.

Informer

 

Metju je u svojim memoarima ispričao istinu o svom životu, sa ciljem da utiče na omladinu.

Osvrnuo se i na momenat kada je definitivno shvatio da se neće vratiti porocima, lekari su se borili za njegov život i davali mu samo dva posto šanse da preživi.

- Želeo sam da podelim kada sam bio siguran da ponovo ne ulazim u mračnu stranu svega. Morao sam da sačekam dok ne budem u potpunosti trezan i daleko od aktivne bolesti alkoholizma i zavisnosti. Glavna stvar je bila da sam bio prilično siguran da će to pomoći ljudima - rekao Peri koji je u 49. godini bio na korak do smrti.

Otkrio je da je u to vreme patio od gastrointestinalne perforacije. Glumac je proveo nedelje boreći se za život nakon što mu je debelo crevo puklo od prekomerne upotrebe opioida. Proveo je dve nedelje u komi i pet meseci u bolnici.

- Lekari su mojoj porodici rekli da imam 2 procenta šanse da preživim - rekao je tada Čendler iz "Prijatelja".

- Mogao sam da se nosim sa tim, na neki način, ali do svoje 34. godine bio sam zaista ukorenjen u mnogo nevolja. Bilo je godina u kojima sam bio trezan za to vreme. Deveta sezona serije je bila godina u kojoj sam bio trezan sve vreme. I pogodite za koju sam sezonu nominovan za najboljeg glumca? Mislio sam: 'To bi trebalo da mi nešto govori' - Naveo je glumac i dodao da je posle toga odlučio da živi zdravijim načinom života:

- Nisam znao kako da stanem. Da mi policija dođe kući i kaže: 'Ako večeras popiješ, odvešćemo te u zatvor', počeo bih da se pakujem. Nisam mogao da prestanem, jer bolest i zavisnost napreduju, postaje sve gore i gore kako stariš. Sada živim prilično zdravije - rekao je on.

Podsetimo, Iako su "Prijatelji" bili njegov najveći uspeh u glumačkom svetu Peri je bio angažovan u serijama kao što su "Boys Will Be Boys", "Growing Pains", Silver Spoons", "Charles in Charge", "Sydney", "Beverly Hills, 90210", "Ally McBeal" i mnoge druge.