Autor: Informer.rs

22.12.2023.

11:15

Foto: wikipedia

Zabava

Englez je, ima srpski pasoš, a najbolje ga znamo po ovoj ulozi!

Ralf Fajns je  rođen 22. decembra 1962. godine i engleski je glumac, filmski producent i režiser. Šekspirov tumač, briljirao je na sceni Kraljevskog nacionalnog pozorišta pre nego što je postigao dalji uspeh u Kraljevskoj Šekspirovoj kompaniji. Nadaleko poznat kao jedan od najpoznatijih i najpopularnijih britanskih glumaca, dobio je razna priznanja, uključujući BAFTA nagradu i nagradu Toni, kao i nominacije za dve Oskara i nagradu Emi.
Fajns je najpoznatiji po ulogama u filmovima kao što su Hari Poter i Džejms Bond, a našoj široj javnosti je postao poznat kada je primio naše državljastvo od državnog vrha.

Informer

Prilikom uručenja pasoša 2017. godine, premijerka Ana Brnabić je objasnila razlog zašto je glumcu uručeno državljanstvo.

- Glumac Ralf Fajns dobio je državljanstvo Republike Srbije zato što je svojim angažovanjem u svetu promovisao našu zemlju i kulturu na najlepši način - rekla je jednom prilikom premijerka Ana Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je snimak na Tiktoku čiji je glavni akter holivudski superstar Ralf Fajns, a to možete pogledati ovde.

Fajns je jedna u nizu slavnih osoba koje su prethodnih godina dobile srpski pasoš. Pre njega državljanstvo Srbije dobio je francuski humanitarac Arno Gujon, holivudski glumac Stiven Sigal, baletski igrač Sergej Polunjin, fudbaler Gabrijel Kleverson Kordova Kleo, bivši košarkaši KK Crvena Zvezda Demarkus Nelson i Čarls Dženkins, kao i ruski džudista Aleksej Nefedov i suosnivač Epl Stiv Voznijak.