Autor: Informer.rs/J.L.

17.04.2024.

19:51

Foto: sites.google.com

Zabava

On je bio čuveni venecuelanski glumac srpskog porekla! Mnogi ga pamte po ulozi u jednoj od najpopularnijih serija koja se prikazivala i u Srbiji!

Ovde mnogi ljudi ne znaju za njega, osim onih koji se sećaju telenovele "Kasandra". Tu je igrao batlera Matijasa. Srpskog je porekla, rodom sa Kosova i Metohije, iz Prištine. Došao je u Venecuelu sa roditeljima kao dete. Njegov talenat je brzo došao do izražaja, završio je glumačku akademiju, te se proslavio u teatru, a i ulogama u venecuelanskim serijama i filmovima. 

Smatra se jednim od najtalentovanijih glumaca koji je blistao na venecuelanskoj sceni 70-ih i 80-ih godina. Od najranije mladosti birao je ono što će postati njegova velika strast, pozorište, čak i protiv želje roditelja. U toj državi se proslavio pre svega kao pozorišni glumac, a tumačio je uloge kako domaćih tako i klasičnih pisaca. Iako je na našim prostorima poznat pre svega po ulozi u "Kasandri", Aleksandar Milić je tumačio i Šekspira i Homera.

Informer

Aleksandar Milić

Nažalost, njegova glumačka karijera je prekinuta, kada umire 1995. godine, od srčanog udara. Imao je samo 48 godina.

U videu ispod možete pogledati i prisetiti se špice iz serije "Kasandra" koju je cela Srbija obožavala, u kojoj je i "naš" glumac: