Autor: S. Kostić

21.06.2024.

10:23

Foto: EPA

Zabava

"Ne može više da..." Kralj Čarls postavio dva ultimatuma princu Hariju ukoliko želi da se pomire

Kralj Čarls nije želeo da se sretne sa mlađim sinom, princom Harijem, prošlog meseca u Londonu, zbog previše obaveza što je čudilo mnoge, sada se sve glasnije priča da bi moglo da dođe do pomirenja oca i sina.

To se neće desiti preko noći, monarh ima određene uslove ne bi li se pomirili, tvrde insajderi i potvrđeno je gde je nastao najveći porodični raskol.

Zbog brojnih porodičnih skandala iz prošlosti koje je Hari činio u više navrata, iznova i iznova, neki čak i sumnjaju da će uspeti da ispuni te ultimatume.

Informer

Kralj Čarls

- Kralj Čarls bi voleo da bude bliskiji sa Harijem i da ima dobar odnos sa sinom, ali sve zavisi od toga hoće li Hari ispuniti ocu želje, da više ne piše knjige i ne dajei sramotne intervjue - rekao je za britanski list Mirror stručnjak za dvor Tom Kvin, aludirajući na sporne Harijeve memoare "Zamena" iz 2023. u kojem su iznete brojne sporne izjave o britanskoj kraljevskoj porodici.

Kvin je napomenuo da bi Hari morao da odustane od stava da je žrtva svoje porodice. Problemi između Harija i dinastije javno su obelodanjeni u njegovoj knjizi i nizu intervjua, ali se sumnja da je sve počelo mnogo ranije, kao i da je važna stavka u tome Harijev odnos sa maćehom Kamilom.

Nedavno je sugerisano da je kralj nezadovoljan odnosom sa mlađim sinom i Megan i da sada više nego ikada pre želi da se to popravi. Oni koji su bliski kralju nikada ne govore o deci Saseksovih da bi izbegli rasplamsavanje transatlantskih napetosti, ali poricati to značilo bi da se sugeriše da kralj više ne želi veći kontakt sa njima, što nije tačno.

Informer

Princ Hari

Princ se godinama trudio da prekine veze sa Velikom Britanijom da bi s vremena ne vreme pravio kontrapoteze i uveravao javnost da nije zaboravio domovinu. Po svemu sudeći, daleko je sve od zaborava. I te detalji mogli bi da nagoveste pomirenje godine.

Kvin dodaje da Hariju "nedostaju" prijatelji iz vojske i sa fakulteta, koji ga navodno nisu posetili u Kaliforniji jer se "ne slažu sa" sa Megan kojom se princ oženio 2018. godine u Vindzoru. Par ima ćerku Lilibet Dajanu i sina Arčija Harisona.