25.07.2024.

11:43

Foto: Shutterstock/foto printscreen/youtube

Zabava

Zbog filma Monike Beluči ljudi izlazili iz bioskopa i povraćali: "Gledam horore, ali zbog scena seksualnog nasilja stomak mi se prevrnuo"! (FOTO)

Ovaj erotski psihološki triler koji je pažnju svetske javnosti izazvao 2002. godine kada se pojavio u bioskopima mogli su da pogledaju samo stariji od 18 godin, mlađima nije bio dozvoljen ulaz na projekcijama.

U filmu pored Monike glumi i Vensan Kasel, a film obiluje scenama silovanja, nasilja, bludnog i poročnog života. 

Film je imao premijeru na Filmskom festivalu u Kanu u maju 2002. godine, gde je bio toliko kontroverzan da su gledaoci izlazili tokom projekcije.

Informer

 

Zanimljivo je da radnja filma nije prikazana linearno, već u obrnutom hronološkom redosledu. Priča prikazuje brutalno premlaćivanje i silovanje devojke Aleks. Njen dečko Markus zatim traži osvetu za to što se dogodilo, no ono što sledi je tragedija za tragedijom.

Dok su ga neki kritikovali zbog eksplicitnih scena seksualnog napada i krvoprolića, druge je film oduševio jer je na nekonvencionalan način prikazao tragičnu priču koja ne bi ostavila takav uticaj na gledaoca da je redatelj koristio klasične narativne tehnike.

Informer

Vensan Kasel

U anketama koje su rađene neposredno posle premijere filma mnogi gledaoci su izrazili gađenje.

"Gledam horore, ali zbog scena seksualnog nasilja stomak mi se prevrnuo", "ovo je stvarno previše, nema potreba za tako gnusnim scenama seksa", "Ja sma gledao film umesto vas da vi ne biste morali, rećiću vam samo jedno - jeziv je", bili su samo neki od komentara šokiranih gledaoca.

Spornu i jednu od najkotroverznijih scena u istoriji svetske kinematografije pogledajte u galeriji na kraju teksta: