27.07.2024.

08:53

Foto: profimedia

Zabava

Selin Dion na ivici suza tokom ceremonije otvaranja OI: Pevačica prvi put nastupila nakon što joj je otkrivena neizlečiva bolest (VIDEO)

Ova muzička zvezda, iako teško bolesna, nije odolela ovoj ponudi, s obzirom da su joj organizatori navodno platili 2 miliona dolara za izvođenje samo jedne pesmem preneli su američki mediji.

Ono što je primetno, Selin je jedva zadržavala suze dok je pevala pred publikom.

Naime, ovo je njen prvi nastup nakon otkrivanja javnosti da boluje od opake bolesti. Poslednji put je pevačica nastupila uživo u julu 2019. u Londonu.

Pored honorara, plaćeni su joj i svi putni troškovi, ali i smeštaj. Selin izvodi Himnu ljubavi ("L'Himne a l'amour") Edit Pjaf. Dion je već nastupala na otvaranju OI i to u Atlanti 1996. godine.

Informer

 

Inače, pevačica je već neko vreme u centru pažnje nakon što je otvoreno počela da govori o sindromu ukočene osobe, retkog autoimunog poremećaja, sa kojim se bori već neko vreme.

Selin Dion trpi mučni desetominutni napad u novim scenama iz predstojećeg dokumentarca koji otkriva njenu bitku sa sindromom ukočene osobe (SPS).

Pevačica je snimila dokumentarni film "Ja sam: Selin Dion" - srceparajući pogled na svakodnevni život superzvezde dok se suočava sa SPS-om i njegovim iscrpljujućim efektima.

U ovom filmu muzička zvezda je otkrila zašto je odlučila da fanovima izbliza prikaže kako izgleda njena bitka za zdravlje.

Kanadska pevačica je viđena kako joj zastaje dah dok medicinski profesionalci očajnički pokušavaju da ublaže njene bolne grčeve mišića dok snimateljska ekipa tiho snima iskušenje.

U jasnoj nevolji, izbezumljenoj Dion je dat medicinski sprej za nos, koji se obično koristi za lečenje efekata klaster napada kod pacijenata koji pate od SPS.

Selin je dijagnostikovano stanje, retki autoimuni neurološki poremećaj koji uzrokuje ukočenost mišića i nekontrolisane grčeve, 2022. godine.

Informer

 

Dion je otkrila da ta bolest može izazvati tako jake grčeve da mogu slomiti rebra i osećati se kao davljenje grla.

Majka troje dece prvi put je nagovestila zdravstvene probleme u januaru 2022. kada je otkazala severnoameričke datume svoje svetske turneje Courage.

Tog decembra, pevačica je otkrila da joj je dijagnostikovan retki neurološki poremećaj pod nazivom Sindrom ukočene osobe.

Stanje, koje pogađa jednog od milion ljudi i uzrokuje nekontrolisano naprezanje mišića, na kraju ostavlja obolele kao 'ljudske statue' jer progresivno zaključava telo u krute položaje, ostavljajući obolele nesposobne da hodaju ili govore.

Iako ne postoji lek za SPS, postoje tretmani koji usporavaju napredovanje i Dion je otkrila da je činila sve što je mogla da smanji simptome.