31.07.2024.

09:50

Foto: Shutterstock/društvene mreže

Zabava

"Deda ti se u grobu prevrće, glupa si kao noć!" Strasti se ne smiruju nakon objave šiptarske pevačice o prisvajanju teritorija: "Sad vidite kako je nama sa ovim šljamom"

Svetska zvezda je posetila rodno mesto svog oca i dede u Makedoniji i umesto da uživa u čarima lepote svog kraja, ona je iskoristila priliku da isprovocira i uvredi nekoliko nacija u regionu.

Reksa je pored pomenutih fotografija na kojima se vidi kako uživa u rodnom selu svojih predaka, ali i pored nekoliko bizarnih na kojima se vidi kako pozira i sedi ispred groba svog dede, napisala jezivu rečenicu koja je sve razbesnela: "Albanija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Preševska dolina, za mene je sve to Albanija", i time aludirala na pojam i stvaranje takozvane "velike Albanije".

Od tog trenutka strasti se ne smiruju i pevačica dobija uvredljive komentare iz celog regiona.

Informer

 

"Albanija je jedna zemlja, Makedonija, Srbija i Crna Gora su sasvim druge države. Nauči geografiju i istoriju molim te", "Ti si javna ličnost i pokušavaš da nipodaštavaš našu zemlju i nasleđe, srami se!", "Izvinite braćo Makedonci, sad vidite kako je nama sa ovim šljamom. Dno", "Glupa si kao noć. Moram da te razočaram. I ti si Makedonka jer su tvoji poreklom iz Makedonije bio to Debar, Tetovo ili Gostivar, to je sve Makedonija, kao što je i Preševo Srbija", "Kosovo je Srbija i uvek će biti", "Deda ti se u grobu prevrće", "Šta se slikaš na grobu krmačo?!", samo su neki od komentara ispod njenih fotografija.

Bibi Reksa široj javnosti, ostaće verovatno upamćena posle incidenta kada ju je obožavatelj na nastupu u Njujorku pogodio telefonom u glavu.

Rođena je kao Bleta Redža, u Bruklinu 1989. godine, od oca Flamura i majke Bukurije. Otac je rođen u današnoj Severnoj Makedoniji, dok majka vuče poreklo iz te bivše jugoslovenske republike.

Ima dijagnozu bipolarnog poremaćaja. Glasno podržava LGBTQ zajednicu, a za sebe kaže da je fluidne seksualnosti.