09.08.2024.

09:27

Foto: Shutterstock/Reuters/EPA

Zabava

Njih četiri su najbogatije pop zvezde na svetu: Vrede 4,5 milijardi dolara, a evo koja od njih ubedljivo drži prvo mesto

Prema najnovijim izveštajima i pisanju američkih medija njihovo zajedničko bogatstvo trenutno iznosi skoro 4.5 milijardi dolara.

Krenućemo od Madone koja je od pomenutih zvezda finansijski "najlakša".

Madonino bogatstvo procenjuje se na 850 miliona dolara.

Informer

 

Pop zvezda je na samom vrhu muzičke scene punih 40 godina i najveći deo njene zarade dolazi od prodaje albuma, ali i turneja. U dosadašnjoj karijeri prodala je više od 300 miliona albuma što je čini najprodavanijim ženskim muzičkim izvođačem u istoriji. Poseduje razna umetnička dela u vrednosti od 100 miliona dolara, kao i nekoliko nekretnina čija se vrednost procenjuje na 80 miliona dolara.

Na trećem mestu nalazi se Lejdi Gaga čije se bogatstvo procenjuje na oko 900 miliona dolara.

Informer

 

Pevačica koja je karijeru počela 2008. godine do sada je prodala 80 miliona albuma širom sveta od čega je zaradila mnogo novca. Samo u 2012. Gaga je zaradila neverovatnih 40 miliona dolara zahvaljujući turneji, reklamama i prodaji albuma. Pre nekoliko godina pokrenula je liniju kozmetičkih proizvoda od koje na godišnjem nivou zarađuje milione. 

Pored muzičke karijere Lejdi Gaga uspešno gradi i glumačku pa je poslednjih godina gledamo u najpopularnijim filmovima koji dobili najprestižnije nagrade. Na jesen ćemo je gledati u filmu "Džoker 2: Ludilo u dvoje" rame uz rame sa Hoakinom Finiksom, a za ulogu Harli u toj drami plaćena je 12 miliona dolara.

Na drugom mestu po bogatstvu nalazi se Tejlor Svift sa neverovatnih 1.3 milijardi dolara!

Informer

 

Tejlor je prošle godine postala prva muzičarka koja je zaradila milijardu dolara. Sva zasluga za neverovatne novčane prihode ide njenim albumima koji se prodaju u milionskim tiražima, ali i turnejama od kojih zarađuje stotine miliona dolara.

Pevačica je prošle godine objavila svoj koncertni film "The Eras Tour" koji je u bioskopima širom sveta zaradio neverovatnih 260 miliona dolara što ga svrstava u red najuspešnijih filmova u toj kategoriji. Tejlor se trenutno nalazi na istoimenoj svetskoj turneji, a prognozira se da će samo od nje zaraditi dve milijarde dolara što će biti najuspešnija koncertna turneja u istoriji. 

Tejlor poseduje i nekretnine u vrednosti od 150 miliona dolara.

Na prvom mestu liste najbogatijih pop pevačica na svetu nalazi se Rijana sa procenjenim bogatstvom od neverovatnih 1.4 milijardi dolara!

Informer

 

Pevačica je svoju novčanu imperiju stekla zahvaljujući muzici, a najviše njenim kozmetičkim i modnim brendovima. Njena kompanija kozmetičkih proizvoda "Fenti" procenjuje se da vredi milijardu dolara.