04.09.2024.

12:23

Foto: Tanjug/AP

Zabava

Devetnominutne ovacije u Veneciji za gej ulogu Danijela Krejga! Da li će ova rola doneti Oskara bivšem Džejmsu Bondu? (VIDEO)

Tako bar tvrde mnogi koji mu predviđaju Oskara za ulogu u verovatno najšokntnijem filmu ovogodišnje Mostre u Veneciji.

Nekadašnjeg Bonda gledamo u ulozi gej muškarca u filmu prepunom eksplicitnih ljubavnih scena koje je snimio sa mladim glumcem Druom Starkijem. 

Ovo ostvarenje je dobilo devetominutne ovacije koje su uslovile da Krejg pocrveni i zamagljenih očiju grli Gvadanjina. 

Informer

 

Publika je skandirala "Luka! Luka! Luka!" dok su ovacije nastavljene, a svaki glumac je silazio niz stepenice Sale Grande da se pokloni.

Kreg je slao poljupce publici dok se njegova supruga, glumica Rejčel Vajs, ponosno smeškala.

Kada su se Kreg i Starki konačno zagrlili, Gvadanjino i svi prisutni su ih nagradili gromoglasnim aplauzom. 

Informer

 

Pedro Almodovar, čiji je novi film "The Room Nex Door" dobio, za sada, najduže ovacije koje su trajale 18 minuta, takođe je bio na premijeri i čestito je glumcima i ekipi.

Ovo je prvi put da Krejg pretstavlja neki svoj film na Mostri, a ujedno je i festivalski debi za mladog Starkija kome svi predviđaju uzlet u karijeri nakon ove uloge, piše 24sedam.rs.

Informer

 

Radnja filma je smeštena u 1950. godinu, i prati Vilijama Lija (Krejg), američkog iseljenika u Meksiko Sitiju u svojim ranim pedesetim godinama, koji dane provodi potpuno sam. ​Li luta po gradskim klubovima i barovima u koje dolaze američki studenti, otpušteni vojnici i drugi likovi sa margine društva.

On se ludo zaljubljuje u otpuštenog marinca po imenu Alerton (Starki), narkomana, koji je ravnodušan prema njegovoj naklonosti, ali na kraju popušta samo toliko da bi Lijeve seksualne fantazije, postale njegova čista opsesija. Na kraju odlaze u Južnu Ameriku u potrazi za drogom "yage", za koju je Li ubeđen da će mu pomoći da postane vidovit.