11.09.2024.

11:03

Foto: printskrin drustvene mreze

Zabava

Umro Splinter! Preminuo glumac koji je davao glas u "Nindža kornjačama" (FOTO)

Piter Renadej, najpoznatiji po ulozi originalnog glasa majstora Splintera, pronađen je mrtav u svojoj kući u Burbanku u Kaliforniji u nedelju nakon što je policija svratila da proveri da li je dobro, a nakon telefonske dojave.

Policija je u utorak za TMZ potvrdila vest o njegovoj smrti.

Mediji su izvestili da je Renadej najverovatnije umro prirodnom smrću.

Renadej je prvi put dobio ulogu Hamato Jošija/Splintera, mentora istoimenih kornjača od 1987. do finala emisije 1996. godine.

Pored toga, njegov glas smo mogli da čujemo u Transformersima, Betmenu, Supermanu, više Diznijevih filmova, kao što je glas Milkman-a i Le Petit Cafe Chef-a u Aristocats-ima, i raznim video igrama.

Čak je pozajmio svoj glas atrakcijama u Diznijevim parkovima za 20.000 liga pod morem Volta Diznija (kao kapetan Nemo), Dvoranu predsednika (kao Abraham Linkoln od 1994–2008) i Diznilend verziju "Mnoge Vinijeve avanture" Puh (kao narator).

Zvezda je prethodno bila u braku sa Florens 'Flo' Danijel od 1979. do njene smrti 18. februara 2011. godine. Njegova pokojna supruga radila je kao sekretarica u muzičkom odeljenju studija Volt Dizni više od tri decenije, prenosi Dejlimejl.