02.10.2024.

11:49

Foto: wikipedia.org

Zabava

Snima se film o gej vezi Džejmsa Dina! Reditelj traži pravog glumca koji će igrati najvećeg holivudskog zavodnika

Scenarista i reditelj Gaj Gvido stekao je prava na memoare Vilijama Basta iz 2006. "Surviving James Dean" i planira da snimi istoimeni biografski film. Nakon što je napisao scenario, Gvido je počeo da se sastaje sa potencijalnim producentima i u procesu je pronalaženja prave glumačke ekipe za ključne uloge.

U svojoj knjizi, Bast je opisao susret sa Džejmsom Dinom u pozorišnom programu UCLA u dobi od 19 godina i napisao da su njih dvojica postali cimeri, bliski prijatelji i na kraju ljubavnici. Bast je tvrdio da su svoju vezu držali privatnim da ne bi ugrozili glumčevu karijeru.

Informer

Džejms Din

I dok je zvezda u usponu imala ljubavne veze sa ženskim zvezdama, Bast se nadao da će se on i Din uskoro ponovo spojiti i živeti zajedno. Pet godina nakon što je upoznao Basta, Din je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1955. u dobi od 24 godine, a dva njegova filma, "Buntovnik bez razloga" i "Div", objavljena su posthumno.

Gvidov scenario je smešten od prvog sastanka između Basta i Dina do smrti glumca 30. septembra 1955. godine, a najava ovog biografskog filma je zakazana na godišnjicu Dinove smrti. (Bast je umro 2015. u 84. godini.) Film će se fokusirati na Basta i Dina i kretanje u njihovom evoluirajućem odnosu kao i na Basta koji se tokom 1950-ih miri sa tim da je gej.

- Ja sam obožavatelj Džejmsa Dina od svoje 18. godine, tako da sam znao za njegovog "prijatelja" Vilija, čak i kada je holivudska mašina isprala informacije o njihovoj vezi - kaže Gvido u izjavi i dodaje:

Informer

Džejms Din

- Kao filmski stvaralac, volim da pričam priču o životu slavne ličnosti u periodu njihovog punoletstva. Kao gej muškarca, posebno me je privukla Bastova jedinstvena priča.

Gvido je usredsređen na to da opravda priču pažljivim odabirom glumaca za uloge Dina, Basta i glamurozne samohrane majke Basta. Reditelj je ranije režirao igrani film "Madonna and the Breakfast Club", koji je premijerno prikazan na Hulu-u 2020.godine, piše Hollywood Reporter.

Opsednut sam time da dobijem pravi izgled kada je u pitanju kasting i režija filma o poznatoj ličnosti. Želim da se ljudi osećaju kao da gledaju pravog Džejmsa Dina na ekranu - rekao je Gvido.

Informer

Džejms Din

Filmska verzija "Surviving James Dean" još nema finansiranje, ali Gvido se nada da će pronaći pravu formu nakon nedavnih sastanaka o projektu.

Želim da pronađem pravi tim za partnerstvo. Producenti koji razumeju težinu i važnost ovakve priče, posebno u današnjoj podeljenoj društvenoj klimi - istakao je reditelj.