04.10.2024.

22:05

Foto: Foto: EPA Images

Zabava

Poznatoj glumici zbog raka odstranjene obe dojke! Otkrivena joj je još jedna strašna bolest: "Tresla sam se kad su mi rekli"

Kristina je saznala da ima rak kada je bila na vrhuncu karijere. Sve se promenilo 2008. godine, kada joj je saopštena dijagnoza.

- Bilo je teško prihvatiti to saznanje. Tresla sam se kada su mi rekli. Ali, nisam gubila vreme, već sam odmah prešla na novi način života i razmišljanja. Jedan deo tog procesa bilo je i okretanje zdravijoj ishrani.

Rak je otkriven u ranoj fazi, pa su šanse za ozdravljenje bile velike. Kristina je tada imala 36 godina. Upravo zbog toga često podstiče žene da redovno odlaze na mamografske preglede i pre nego što napune 40.

Informer

 

U procesu lečenja podvrgnuta je mastektomiji. Odstranjene su joj obe dojke, iako je rak imala samo na jednoj.

- Ponekad mi nedostaju moje sjajne grudi. Ali, navikavam se na život sa novima - rekla je lepa glumica, poznata po specifičnom smislu za humor.

Da je genetika jedan od faktora rizika pokazuje i to što je rak dojke imala i Kristinina majka. Budući da i u njenom slučaju otkriven u ranoj fazi, uspela je da se izleči.

Informer

 

Kristina se vratila poslu, gledali smo je u popularnim i nagrađivanim serijama, ali onda je ponovo došlo do prekida filma. Ovog puta, možda zauvek. U avgustu 2021. saopštila je da joj je dijagnostifikovana multiple skleroza, a nedavno je saznala i da ima 30 lezija na mozgu.

Iako je svesna sa kakvim ozbiljnim neprijateljem vodi rat, zvezda "Bračnih voda" ne gubi duh i energiju. Iskreno priča o svemu kroz šta prolazi i inspiracija je mnogima koji se suočavaju sa istim problemima.