05.10.2024.

10:47

Foto: shutterstock/printscreen/youtube/x

Zabava

Dokaz da Izrael nije postojao! Sve prikazano u filmu o Indijani Džouns: Evo gde se sve prostirala Palestina (VIDEO)

Izraelski napadi do sada su odneli na desetine hiljada života nevinih Palestinaca i nema naznaka da će se sukob završiti u skorijoj budućnosti.

Za sve ovo vreme na društvenim mrežama, ali i u medijima vode se žestoke rasprave o tome da li je Izrael preoteo zemlju Palestincima i saterao ih u ćošak ili se Izrael oduvek prostirao na teritoriji koju danas zauzima.

Juče je na društvenoj mreži Iks osvanuo snimak iz čuvenog filma "Indijana Džouns: Otimači izgubljenog kovčega" koji je u bioskopima premijerno prikazan 1981. godine.

Informer

Harison Ford u filmu "Indijana Džouns: "Otimači izgubljenog kovčega"

U ovoj akcionoj avanturi glavnu ulogu igra Harison Ford, a radnja prvog dela ove franšize smeštena je u davnu 1936. godinu.

U jednoj od scena prikazuje se mapa Bliskog Istoka i teritorija koju čuveni Indijana mora da pređe kako bi stigao do Egipta u potrazi za izgubljenim blagom.

Na snimku, koji je na pomenutoj društvenoj mreži pogledan više od tri miliona puta može se videti da se država Palestina prostire na celokupnoj teritoriji današnjeg Izraela, Gaze i Zapadne obale.

Informer

 

Mnogima je ovo bio dovoljan dokaz da je i više nego jasno da su Izraelci oteli državu Palestincima što čine i danas.

Mnogi korisnici društvene mreže Iks su ispod videa osuli paljbu po Izraelu i još jednom ukazali na to da čini veliku nepravdu bombardujući nevine ljude.

Da je Palestina nekada bila država koja se prostirala na gore pomenutim teritorijama govore i istorijske činjenice. Jevreji su u taj deo sveta počeli da se doseljavaju u toku Drugog svetskog rata, a državu su dobili odlukom Ujedinjenih nacija 1948. godine.

Pogledajte snimak mape iz filma "Indijana Džouns: Otimači izgubljenog kovčega":