12.10.2024.

11:39

Foto: printskrin

Zabava

Poznati glumac umro od upale pluća! Glumio je u serijama koje su svi obožavali

Prema rečima njegove supruge Meseret Stroman Viler, glumac je preminuo 21. avgusta od respiratorne insuficijencije usled komplikacija upale pluća u bolnici Englevud u Nju Džersiju, kako je preneo Deadline.

"Njegov život je bio svedočanstvo istrajnosti, kreativnosti i moći velikodušnosti i dobrote", rekla je ona u izjavi, dodajući:

"Ed će jako nedostajati, ali će njegovo nasleđe nastaviti da inspiriše generacije koje dolaze".

U Instagram objavi, Meseret je dodala:

"Tvoj talenat, posvećenost i strast su bili bez premca – bilo na sceni, ispred kamere ili iza kulisa. Od nacionalnih reklama do cenjene Negro Ensemble Company, tvoje prisustvo se osećalo i cenilo. Moj dragi Ed, ti si bio više od javne ličnosti; bio si zvezda vodilja, partner koji me podržava i moje srce. Svima koji su poznavali Eda, hvala na ljubavi i podršci tokom ovog vremena. Setimo ga se po radosti koju je doneo u naše živote i dubokom uticaju koji je imao na svet. Počivaj u miru, dušo moja. Uvek ćeš biti u mom srcu", zaključila je.

Ed Viler je rođen 18. februara 1936. u Bruklinu. Karijeru je započeo glumeći u televizijskim reklamama, a najpoznatiji je po ulogama u ostvarenjima "Red i zakon" i "Plava krv" koje su svi voleli.