08.04.2020.

13:47

Foto:

Zaštitnik

STARIJI GRAĐANI OBRATITE PAŽNJU! Ove prodavnice su petak ujutru otvorene samo za vas!

U skladu sa merama ograničenja kretanja vikendom, 314 prodavnica IDEA, Roda marketa i Merkator hipermarketa kao i Vero i Delez Srbija objekti, će u petak 10. aprila, u periodu od 4 do 7 sati ujutru, imati radno vreme namenjeno osobama starijim od 65 godina.

Subota i nedelja će za sve IDEA, Roda i Merkator maloprodajne objekte biti neradan dan.

- Sve naše prodavnice su dobro snabdevene, pa iz tog razloga molimo sve potrošače da kupuju samo ono što im je zaista potrebno. Hvala vam što imate poverenja u nas i što zajedno brinemo jedni o drugima - poručili su iz IDEA prodavnica.

Spisak prodavnica koje će petkom, od 4 do 7 časova, imati radno vreme samo za osobe starije od 65 godina nalazi se na njihovoj internet stranici idea.rs.

Otvorene sve prodavnice Maksi, Tempo, Šop and go

U želji da sugrađanima starijim od 65 godina olakša nabavku namirnica, i kompanija Delez Srbija odlučila je da u petak ponovo otvori sve prodavnice u naseljenim sredinama u Srbiji.

U periodu od 4 do 7 časova ujutru, penzioneri će moći da obave kupovinu svih neophodnih namirnica u najbližoj Maksi, Tempo ili Šop&Go prodavnici.

U navedenom jutarnjem terminu prodavnice će biti otvorene samo za lica starija od 65 godina, a za sve ostale građane prodavnice će biti otvorene od 7.30 do 15 časova.

U subotu 11. aprila i u nedelju 12. aprila prodavnice će biti zatvorene.

Popust 10 odsto u Super Veru

I Super Vero prodajni objekti biće na raspolaganju kupcima starijim od 65 godina, te će biti otvoreni u petak od 4 do 7 ujutru.

Objekti su u ulicama Bulevar Milutina Milankovića 86a, Novi Beograd, zatim u Mis Irbijeve bb, Konjarnik, kao i Nikodima Milaša 2, TC Zira, Vojvode Stepe 253, Voždovac, te u ulici Ace Joksimovića 2b, Žarkovo i Braće Jerković 114.

U petak će za sve penzionere starije od 65 godina važiti i popust od 10 posto, a isti popust moći će da iskoriste i penzioneri mlađi od 65 godina tokom regularnog radnog vremena Super Vero marketa (od 8 do 15h).

Dodatne informacije dostupne su putem besplatnog broja: 0800 112 111.

Vanredno stanje proglašeno 15. marta

Vanredno stanje u Srbiji proglašeno je 15. marta, a od tada je Vlada donela niz mera kojima bi trebalo da se širenje koronavirusa u Srbiji spreči.

Građanima koji imaju više od 65 godina i žive u gradovima zabranjeno je kretanje na javnim mestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstava, dok se ova zabrana u ruralnim sredinama odnosi na sve osobe starije od 70 godina.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs