23.04.2020.

10:00

Foto:

Zaštitnik

MILIJARDERI KO LUDI KUPUJU PRIVATNA OSTRVA: Zbog bekstva od pandemije tražnja četiri puta veća!

Milijarderi koji su zatvoreni u svojim apartmanima sada žele da kupuju i privatna ostrva. Tražnja za privatnim ostrvima je, prema rečima Džona Kristija, agenta agencije HG Kristi, u poslednjih šest nedelja učetvorostučena.

"Ista stvar se dogodila i nakon terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001. godine. Ljudi su bili uplašeni i tražili su sigurno utočište. U ovom trenutku svi vlasnici privatnih ostrva borave na njima i planiraju da ostanu do kraja pandemije, dok su ranije tu provodili dva meseca godišnje", rekao je Kristi.

Jedno od privatnih ostrva ima i milijarder Ričard Branson, koji ga je ponudio na prodaju kako bi spasao svoj biznis, teško pogođen pandemijom koronavirusa.

Radi se o karipskom ostrvu Neker, koje vredi 150 miliona evra. Inače, ostrvo se iznajmljuje, a noć košta oko 122.000 dolara. Na ostrvu je izgrađena velika kuća u kojoj može da spava do 30 ljudi, a ima pogled na okean i okolna ostrva, prenose Nezavisne novine.

Kuća je uništena u požaru 2011. godine kada je munja uzrokovala požar. Nakon rekonstrukcije je ponovo otvorena 2013. godine.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs