02.05.2020.

17:35

Foto:

Zaštitnik

U JAVNOM PREVOZU 20 PRAVILA: Autobusi će krenuti 8. maja, uz masku i rukavice evo šta nas očekuje!

Gradski prevoz u Beogradu ponovo će početi da funkcioniše 8.maja, odvijaće se po fazama od kojih prva podrazumeva da će se prevoziti isključivo zaposleni, a propisano je ukupno 20 pravila o ponašanju putnika.

To je izjavio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, navodeći da je sva pravila dao Gradski zavod za javno zdravlje, da će se osim nošenja zaštitine opreme poštovati i socijalna distanca, te da će se ulaziti na jedna vrata i to po principu jedan po jedan.

Informer

 



Kako je pojasnio, u vozilu će biti redar koji će kontrolisati da li građani poštuju propisana pravila i voditi računa o broju putnika, te kontrolom bus plus kartice proveravati da li je reč o zaposlenim licima ili ne.

Informer

 

Važno je, ističe, da građani dok čekaju autobus stoje na rastojanju od metar i po, a ne blizu jedni drugih kao što je ranije bio slučaj. Radojičić je naglasio da su dezinfekcija i čistoća vozila u gradskom prevozu izuzetno značajni, te da će se sa time nastaviti i ubuduće.

- Grad Beograd daje svoj doprinos na taj način što će primenjivati mere koje preporučuju epidemiolozi i odgovorna lica, ali i svaki pojedinac mora dati svoj doprinos tako što će prilikom korišćenja gradskog prevoza poštovati propisana pravila ponašanja - rekao je Radojičić.

Prevoz u četiri faze,u prvoj samo zaposleni
 

Ponovno uspostavljanje i organizovanje prevoza, pojasnio je, podrazumeva četiri faze, od kojih će u prvoj prevoz moći da koriste isključivo zaposleni.

- Kako se budu aktivirale određene privredne grane, tako će broj ljudi koji se vozi biti sve veći - rekao je Radojičić i naveo da će u drugoj fazi prevoz moći da koriste đaci i studenti, u trećoj nezaposleni, turisti i druga lica, a u četvrtoj i sugrađani stariji od 65 godina.

Informer

 



- Sa restriktivne, prelazimo na politiku lične odgovornosti gde je vrlo važno da svaki pojedinac bude svestan rizka koji postoje i na svoj način pruži doprinos da se sa jedne strane ne razboli, a sa druge da se epidemija ne širi - zaključio je gradonačelnik Beograda.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs