08.05.2020.

14:09

Foto:

Zaštitnik

DEZINFIKOVANI OD PODA DO PLAFONA: Opet rade tržni centri, pre kupovine morate znati i ovo

Radiće svakodnevno, prema redovnom radnom vremenu do 22.00 sata, uz poštovanje svih zaštitnih mera koje važe u zatvorenom prostoru.

Unutar objekata u tržnim centrima obavljena je dezinfekcija od poda do plafona.

Potrošači imaju obavezu da slede preporuke nadležnih, koje podrazumevaju nošenje pre svega maske, a onda i rukavica i pridržavanje propisane udaljenosti. Zvanično nije zabranjeno da kupci u objekat uđu bez maske, ali se očekuje da će poštovati preporučene mere kako bi zaštitili i sebe i druge.

Kupci će sada otkriti da li je kupovina uz zaštitne mere izgubila draž. Danijela Vasić, PR menadžerka tržnog centra Ada mol, rekla je za Novosti da su preduzeli sve dezinfekcione i bezbednosne mere kako bi se građani osećali sigurno, kao i da im je na prvom mestu zdravlje i zaposlenih i kupaca.

Informer

 

Obezbeđenje će, kako navodi, kontrolisati broj ljudi u tržnom centru i neće dozvoliti da se napravi gužva. Ističe da mora da se poštuje propisana udaljenost.

"Svaka prodavnica ima dužnost da prema svojoj kvadraturi ograniči maksimalan broj kupaca", naglasila je Danijela Vasić.

Takođe, ona kaže da će zaposleni u tržnom centru nositi maske i rukavice.

Sprovode se detaljne mere čišćenja svih površina sa kojima se dolazi u kontakt. Na ulazima su postavljene dezobarijere za obuću i sredstva za higijenu ruku na bazi alkohola, koje se nalaze i kod toaleta.

Informer

 

I Delta siti spremno dočekuje posetioce. Zijad Alić, tehnički direktor ovog tržnog centra, kaže za Novosti da su "punom parom" radili na pripremi objekta u skladu sa preporukama:

"Vodimo računa o dezinfekciji i na pravcima unosa robe."

Sagovornici Novosti naglašavaju da su u objektima zamenjeni filteri na komorama klimatizacionih uređaja, dezinfikovane cevi i da je klimatizacija preusmerena na unos svežeg vazduha. Za restorane, koji rade u okviru tržnog centra, važe ista pravila koja primenjuju svi ugostiteljski objekti.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs